NOVO U POLIKLINICI Srce Sarajeva! Ultrazvučna denzitometrija!

08.03.2021 07:36:53
NOVO U POLIKLINICI Srce Sarajeva! Ultrazvučna denzitometrija!

Denzitometrija kosti je test koji brzo i precizno mjeri gustinu kostiju.

Ultrazvučni osteodenzitometar postao je neophodan u praćenju pacijenata od strane reumatologa, endokrinologa i ginekologa.

Patološke frakture nastaju najčešće kod pacijenata koji nisu svjesni da imaju odmakli stadijum osteoporoze koja je izliječivo stanje!

Merenje gustine koštane mase obavlja se preko petne kosti, tako da pacijent komotno osloni podkoljenicu u, predviđeno za to, ležište i za 15-tak sekundi dobijamo traženi rezultat.

Čuva vaše zdravlje, jer vas ne izlaže štetnom X-ray zračenju!

Područje mjerenja: petna kost (calcaneus)

Naručivanje nije neophodno!

Šta je to denzitometrija i čemu služi?

Denzitometrija kosti je test koji brzo i precizno mjeri gustinu kostiju. Primarno se koristi za otkrivanje osteopenije ili osteoporoze, bolesti kod kojih su mineral i gustoća kosti niski, a rizik od prijeloma povećan.

Ultrazvučni koštani denzitometar BeeTle mjeri gustinu kostiju ljudske pete pomoću ultrazvuka. Rezultat se ispisuje pomoću grafikona formata grafa s ugrađenog pisača. karakterizuje ga izuzetna tačnost.

BeeTLe je lagan i učinkovit bežični mobilni ultrazvučni uređaj za dijagnostiku gustoće kostiju (QUS – Quantitative Ultrasound)

Mjerenje gustoće kostiju u samo 5 sekundi.

Ul. Nikole Šopa br.9

+387 33 871 566

+387 62 008 064

"Mi brinemo o vašem zdravlju, tim Poliklinike Srce Sarajeva."

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle