al
Obnovljivi izvori energije: Efikasna rješenja za očuvanje klime

Industrija i energetika

Obnovljivi izvori energije: Efikasna rješenja za očuvanje klime

28.02.2020 08:33:58 / Izvor: Akta.ba

Najbolji izvori energije su oni koji su svuda oko nas, koji su jednostavni za korištenje i koji su raspoloživi u neograničenim količinama. REHAU podstiče investitore da koriste alternativne izvore energije za grijanje i hlađenje.

Mnogostruke mogućnosti korištenja – od solarne termije, preko geotermije, pa sve do toplote iz okruženja, ili preko istovremene proizvodnje struje i toplotne energije u biogas-postrojenjima.

Time se može ispuniti zakonska regulativa sa aspekta energetske potrošnje kako za novogradnju, tako i za saniranje postojećih objekta. Takvi sistemi su potpuno ekološki prihvatljivi, a ujedno ekonomski opravdani.

Obnovljivi izvori energije čine osnovu našeg sistemskog rješenja u okviru energetski komfornog sistema, u okviru koga su savršeno međusobno usklađene sve komponente, od cijevnog razvoda do toplotne pumpe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika