Obojimo oktobar u roze

04.10.2021 13:09:13
Obojimo oktobar u roze

Širimo svijest o zdravlju žena, OBOJIMO OKTOBAR U ROZE!

Mjesec oktobar se širom svijeta obilježava kao Međunarodni mjesec borbe protiv karcinoma dojke kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost ove bolesti, podizanje svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, te ukazalo na značaj podrške osobama koje boluju od ove bolesti.

Više od 90% dijagnosticiranih slučajeva karcinoma dojke je izlječivo, kada se isti otkrije u ranoj fazi.

"MI-BOSPO i ove godine koristi priliku da pozove sve klijentice, zaposlenice, prijateljice da obavezno urade kontrolni UZV pregled, a s tim u vezi nastavljamo sa praksom obezbjeđivanja ultrazvučnih pregleda dojke za naše klijentice jer mi zaista brinemo o zdravlju naših klijentica.

Ove godine pridružujemo se aktivistima širom svijeta, tako da ćemo u 3 grada održati 3 promocije o značaju prevencije ove bolesti i tako poslati širu poruku svim ženama da je ključna prevencija.

Koristićemo priliku da vas tokom cijelog oktobra podsjećamo na važnost pregleda, sa jednakom posvećenošću sa kojom organizujemo i preglede za naše klijentice."

Širimo svijest o zdravlju žena, OBOJIMO OKTOBAR U ROZE!

PODIJELI:
TAGOVI: MI-BOSPO karcinom dojke

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi