al
Određivanje ispravnog raspona napona LED drajvera za LED aplikaciju

Predstavljamo

Određivanje ispravnog raspona napona LED drajvera za LED aplikaciju

05.06.2019 12:16:47 / Izvor: Akta.ba

Naučite kako da odredite odgovarajući raspon napona LED drajvera i da izaberete ispravno napajanje Mean Well LED za vašu aplikaciju - dostupno na Tipteh Determining Pravilan raspon napona LED drajvera za LED aplikaciju.

Izbor LED drajvera sa odgovarajućim naponskim radnim opsegom (Constant Current region) može izgledati prilično lako, ali ovaj članak će objasniti da to nije tako. Prvo, treba shvatiti da LED naponi nisu identični kratkotrajnim. Drugo, LED napon varira kada temperatura spoja ide ka gore ili dole. Budući da je ispravan rad drajvera ključan za funkcionalnost i pouzdanost lampe, treba pogledati detalje tih faktora koji utiču na LED napon. Ovaj članak objašnjava tipične probleme napona LED napajanja i kako pravilno odrediti potrebnu marginu za napon LED drajvera. 

Također predlaže traženje nove funkcije koja se nalazi u nekim novim LED drajverima koji mogu raditi sa privremeno povećanim izlaznim naponom kako bi zaobišli problem visokog napona LED pri ekstremno niskim temperaturama.

 

 

 

LED sijalice dostupne su u Tipteh ponudi!

Cijeli tekst možete pogledati na ovom link-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo