al
Ojačivač bilja na osnovi sumporasto kisele glinice i biljnih ekstrakata

Poljoprivreda i hemija

Ojačivač bilja na osnovi sumporasto kisele glinice i biljnih ekstrakata

19.10.2019 09:28:43 / Izvor: Akta.ba

Ojačivač bilja na osnovi sumporasto kisele glinice i biljnih ekstrakata za jačanje otpornosti biljke protiv gljivičnih bolesti – plamenjače (peronospora, Plasmopara viticola), crvenila lišća vinove loze (crvena palež, Pseudopeziza tracheiphila) i crne pjegavosti vinove loze (Phomopsis viticola) , možete pronaći u ponudu kompanije Gaj Mostar.

MYCOSIN (VIN) je u opsežnim ispitivanjima u ekološkoj proizvodnji pokazao odlične rezultate u tretiranju te su ista potvrdila da je ovo sredstvo biološka alternativa sredstvima na bazi bakra.

Područja primjene

Vinogradarstvo

Za jačanje otpornosti vinove loze u doba pojačanog djelovanja štetnih gljivica, prskati

MYCOSIN (VIN) -om u razmaku od 7–10 dana u koncentraciji od 0,5%

Voćarstvo

Koštićavo voće

Palež, krastavost, jezgričavo voće: monilia, maslina: maslinova muha i paunovo oko.

Povrtlarstvo

Trulež lista, peronospora; Krumpiri - trulež lista i gomolja

Preporuka primjene

MYCOSIN (VIN) - om se tretira preventivno, prije proširenja infekcije. Zbog sinergijskog djelovanja stručni iz Gaj-a vam preporučuju dodavanje sumpora u jednakoj količini. Najbolji rezultati se postižu prskanjem u količini od 5 kg/ha. Kod prijeteće infekcije sredstvom prskajte u razmacima od 7-14 dana s količinom 0,8-1% preventivno. Nakon jake kiše ponovite postupak. Mlade je listove također potrebno pravovremeno tretirati. Sredstvo se uvijek koristi preventivno, prije razvoja infekcije. Kod jake infekcije zbog sinergijskog je djelovanja preporučljivo dodavanje tekućeg sumpora (0,2-0,5%) 0,8-1% MYCOSIN (VIN) - u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija