al
Okov za klizne stijene ATRIUM HKS / ATRIUM HS

Građevina

Okov za klizne stijene ATRIUM HKS / ATRIUM HS

20.01.2020 10:29:01 / Izvor: Akta.ba

Kad se odlučujete za klizne stijene, većina ih prvo pomisli na klasične klizne stijene. Klizne stijene imaju svoje prednosti i mane. Prednosti su te što se štedi prostor odnosno bolja je funkcionalnost stijene koja se kliže, a mane su slaba brtvljenja u zatvorenom položaju.

Neovisno o proizvođaču profila klizne stijene se ne mogu pohvaliti kvalitetom zatvaranja odnosno nepropusnosti.

Najbolje rješenje su OTKLOPNO KLIZNE STIJENE - HAUTAU koje svojim rješenjem daju rezultate kakve ima otklopno zaokretni prozor. Otklopno klizna stijena HAUTAU funkcionira na principu preklopa profila između kojih je brtva i na taj način čin idealan spoj odnosno ima dobro brtvljenje.

Otklopno klizna stijena od 2 krila može biti tako da je jedno krilo fiksno drugo otklopno klizno.

Okov za otklopno-klizne stijene je namjenjen većim prozorskim balkonskim elementima od drva, drvo-aluminija, aluminija i PVC-a. U otvorenom stanju klizne stijene ne posežu u prostor. Klizni element se s lakoćom pomjera i upravlja. Može se izraditi do veličine krila od oko 2.000 x 2.400 mm, a može se dobiti i u sigurnosnoj varijanti.

Firma Kovinoplastika d.o.o. u ponudi ima okov za otklopno-klizne stijene ATRIUM HKS, podizno klizne stijene ATRIUM HS njemačkog proizvođača HAUTAU i harmo stijene.  

Funkcijska komponenta pokreće istodobno oslobađanje držača i kliznih mehanizama kod zatvaranja krila. Kontrola zatvaranja ima funkciju prigušivača kako bi se klizni panel tiho i nježno pomjerio u zatvoreni položaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina