OneLife Rally i Hifa Petrol uručili 65.000 KM udruženju "Srce za djecu" (Foto)

02.08.2021 08:16:58

Nik Papič i Ahmed Ahmetlić su se pobrinuli da i ova djeca osjete čari vožnje superautomobilima, te su organizovali mini rally i lično ih provozali ulicama Sarajeva.

Danas je udruženju Srce za djecu uručena vrijedna novčana donacija. Nik Papič ispred OneLife Rallya i Ahmed Ahmetlić predstavnik kompanije Hifa Petrol, donaciju od preko 65.000 KM uručili su Fikretu Kubatu, direktoru udruženja.

Ovu vrijednu donaciju prikupili su učesnici OneLife Rallya zajedno sa kompanijom Hifa Petrol.

"Ovako velika podrška je zaista hvale vrijedna i od srca smo zahvalni OneLife Rallyu i Hifa Petrolu što su mislili na našu djecu i njihove porodice. Ova velika donacija će ubrzati realizaciju naših planova. Sa ovakvim prijateljima rak nema šansu", rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Nik Papič i Ahmed Ahmetlić su se pobrinuli da i ova djeca osjete čari vožnje superautomobilima, te su organizovali mini rally i lično ih provozali ulicama Sarajeva.

"Hvala za priliku da isprobamo kako je to voziti se superautima. Ovo je bilo moje najljepše iskustvo. Pobijedio sam rak, a sada vjerujem da mogu i još više", rekao je Afan, član Udruženja Srce za djecu.

Kompanija Hifa Petrol poznata je kao kompanija na koju se uvijek može računati kada su humanitarni događaji u pitanju i koja značajna sredstva izdvaja za pomoć osobama u potrebi. Tako je bilo i ovoga puta. “Vidjeti ovu djecu, koja su se već kao mala morala suočiti sa teškim životnim izazovima, njihov entuzijazam i sreću, nama je najveća nagrada. Biti od koristi njima i udruženju i obezbijediti im potrebna sredstva, cilj je kojim smo se vodili” , kazao je Ahmed Ahmetlić ispred Hifa Petrola.

Da je OneLife Rally više od luksuznog rallya, potvrdio nam je i Nik Papič, direktor i suosnivač OneLife Rallya: “Izuzetnu pažnju posvećujemo dobrotvornom aspektu našeg eventa. Svake godine organiziramo akcije za pomoć djeci i ovoga puta smo se odlučili da sredstva doniramo udruženju u Sarajevu. Vidjeti osmijeh na licima ove djece i osjetiti njihovu zahvalnost, neopisiv je osjećaj.”

Ovom donacijom, Hifa Petrol i OneLife Rally će biti sponzori specijalno uređenog apartmana “More” koji se nalazi u sklopu roditeljske kuće, na period od 6 godina.

“Kao pojedinci smo mali, ali ovako ujedinjeni, jaki smo i možemo učiniti svijet boljim” – poručuju nam iz odbora OneLife Rallya i Hifa Petrola.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi