al

Filantropi

Općina Gračanica: Uručeni besplatni udžbenici za romsku djecu

18.10.2017 08:14:35 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Bosanskog kulturnog centra Gračanica, uručeni su besplatni udžbenici za učenike romske populacije.

Općinski načelni Nusret Helić je na samom početku pozdravio prisutne i poželio im dobre rezultate u školi ističući da već devetu godinu Općina Gračanica i na ovaj način pomaže romsku populaciju.

 Načelnik je takođe izrazio svoje zadovoljstvo što se ukupni ambijent za život Roma na području općine polako poboljšava, o čemu svjedoči niz do sada realizovanih projekata, ali i onih koji su planirani za naredni period.

"Vidjeli ste da smo prije ovoga izgradili jednu zgradu, sad radimo kanalizaciju u Orahovici. Dakle, polako vas uključujemo u društveno-politički i u druge sfere života na općini. Ja od vas tražim, kao i vaši roditelji, da učite, da se lijepo ponašate i na taj ćete način pomoći i vašim roditeljima  i nama", rekao je između ostalog načelnik Helić.

Besplatni udžbenici i školski pribor su uručeni za 55 učenika romske populacije a njihova vrijednost iznosi oko 11.000 KM.

Općina Gračanica kontinuirano radi na iznalaženju novih sredstava kako bi se romskoj populaciji na području općine osigurali što kvalitetniji uslovi za život i što aktivnija participacija u društvenim dešavanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi