Općina Novo Sarajevo i ove godine podržala rad Roditeljske kuće

20.05.2021 11:11:52

Radi se o kontinuiranoj podršci Općine Novo Sarajevo ovom Udruženju koji rukovodi Roditeljskom kućom...

Općina Novo Sarajevo od njenog osnivanja podržava Roditeljsku kuću, a ove godine u cilju stvaranja što boljih uvjeta i ugodnijeg okruženja za oboljelu djecu koja su smještena u ovom objektu Općina je obezbijedila 15.000  KM, što je do sada najveći iznos za ove namjene.

Tim povodom u srijedu 19. maja ove godine Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat potpisali su Ugovor za podršku Roditeljskoj kući. 

Radi se o kontinuiranoj podršci Općine Novo Sarajevo ovom Udruženju koji rukovodi Roditeljskom kućom, a sredstva su namijenjena finansiranju dijela troškova korisnika Roditeljske kuće i to za nabavku opreme za apartmane, nabavku sredstava za higijenu i dezinfekciju objekta, kao i za nabavku prehrane i lične higijene korisnika Roditeljske kuće, te za plaćanje režijskih troškova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi