Općina Velika Kladuša će sufinansirati sanaciju štete u OŠ "25. novembar"

30.01.2021 00:00:00
Općina Velika Kladuša će sufinansirati sanaciju štete u OŠ '25. novembar'

Savjetnik općinskog načelnika Ervin Abdić sa saradnicima upoznat je sa stanjem i problemima koji su uzrokovani nastalim štetama na objektu škole.

U cilju što bržeg povratka učenika OŠ "25. novembar" u školske klupe i pohađanja nastave u sigurnom okruženju, u Kabinetu općinskog načelnika održan je sastanak sa predstavnicima škole. Savjetnik općinskog načelnika Ervin Abdić sa saradnicima upoznat je sa stanjem i problemima koji su uzrokovani nastalim štetama na objektu škole.

Usljed potresa, dimnjak pored ove škole je oštećen zbog čega je građevinska inspekcija naredila njegovo rušenje, jer predstavlja prijetnju sigurnosti učenika i uposlenika. Sastanak je održan na zahtjev direktorice Edine Dizdarević, koja je zatražila pomoć Općine Velika Kladuša u sufinansiranju rušenja postojećeg i izgradnje novog dimnjaka, a sve u cilju što bržeg povratka učenika u školu. Dogovoreno je da će Općina Velika Kladuša i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK sufinansirati kroz dva projekta rušenje, pa gradnju dimnjaka. Općina Velika Kladuša će, po prijemu zahtjeva i prijedloga ugovora, za ove namjene izdvojiti sredstva iz budžetske rezerve, istakao je savjetnik načelnika Ervin Abdić.

OŠ "25. novembar" je pronašla alternativni način izvođenja nastave, međutim, bez povratka u školske klupe nema kvalitetne nastave. A učenicima i uposlenicima se mora osigurati sigurno okruženje, pa je stoga direktorica Dizdarević poduzela aktivnosti na iznalaženju što hitnijeg rješenja.

Procijenjena vrijednost oba projekta je oko 11.000 KM, a  rušenje se planira raditi kroz prvi projekat, a kroz drugi gradnja objekta. Procjena je da bi rušenje dimnjaka moglo otpočeti početkom naredne sedmice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi