al
Općina Velika Kladuša će sufinansirati sanaciju štete u OŠ "25. novembar"

Filantropi

Općina Velika Kladuša će sufinansirati sanaciju štete u OŠ "25. novembar"

30.01.2021 00:00:00 / Izvor: Akta.ba

U cilju što bržeg povratka učenika OŠ "25. novembar" u školske klupe i pohađanja nastave u sigurnom okruženju, u Kabinetu općinskog načelnika održan je sastanak sa predstavnicima škole. Savjetnik općinskog načelnika Ervin Abdić sa saradnicima upoznat je sa stanjem i problemima koji su uzrokovani nastalim štetama na objektu škole.

Usljed potresa, dimnjak pored ove škole je oštećen zbog čega je građevinska inspekcija naredila njegovo rušenje, jer predstavlja prijetnju sigurnosti učenika i uposlenika. Sastanak je održan na zahtjev direktorice Edine Dizdarević, koja je zatražila pomoć Općine Velika Kladuša u sufinansiranju rušenja postojećeg i izgradnje novog dimnjaka, a sve u cilju što bržeg povratka učenika u školu. Dogovoreno je da će Općina Velika Kladuša i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK sufinansirati kroz dva projekta rušenje, pa gradnju dimnjaka. Općina Velika Kladuša će, po prijemu zahtjeva i prijedloga ugovora, za ove namjene izdvojiti sredstva iz budžetske rezerve, istakao je savjetnik načelnika Ervin Abdić.

OŠ "25. novembar" je pronašla alternativni način izvođenja nastave, međutim, bez povratka u školske klupe nema kvalitetne nastave. A učenicima i uposlenicima se mora osigurati sigurno okruženje, pa je stoga direktorica Dizdarević poduzela aktivnosti na iznalaženju što hitnijeg rješenja.

Procijenjena vrijednost oba projekta je oko 11.000 KM, a  rušenje se planira raditi kroz prvi projekat, a kroz drugi gradnja objekta. Procjena je da bi rušenje dimnjaka moglo otpočeti početkom naredne sedmice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi