Općina Velika Kladuša ima novu redizajniranu web stranicu

Predstavljamo

Općina Velika Kladuša ima novu redizajniranu web stranicu

Saznajte više i redovno se informirajte o uslugama Općine Velika Kladuša (eObrasci, online šalter sala, servis 48, eDokumenti).

07.02.2020 08:36:18 / Izvor: Akta.ba

Općina Velika Kladuša ima novu, odnosno redizajniranu web stranicu. U skladu sa savremenim trendovima internet platforma kreirana je s ciljem da se građanima, potencijalnim investitorima, ali i svim ostalim posjetiocima na moderniji i jednostavniji način pruže sve potrebne informacije.

Jednostavnim pregledom obuhvaćena je administracija koja uključuje Općinskog načelnika, Općinskog pravobranioca i druge Službe organa uprave, baš kao i predstavnički organ građana, tj. Općinsko vijeće.

Trenutno imate sve informacije svih službi, šefova službi, šefova odsjeka i odgovornih službenika zajedno sa kontakt telefonima i e-mailovima udaljenim na klik mišem.

Novi dizajn web stranice, prati i redizajnirana mobilna verzija, tako da i dalje sve aktivnosti Općine Velika Kladuša možete pratiti i putem mobitela gdje god se nalazili. Te u bilo kojem trenutku nas možete kontaktirati.

Ono što je neizostavni dio svake općine jeste šalter sala, a ono što je novina u radu šalter sale jeste da sada u bilo kom trenutku možete da ukoliko ste zadovoljni ili nezadovoljni radom bilo kojeg službenika poslati pohvalu/pritužbu/prijedlog putem e-maila na adresu: prigovori@velikakladusa.gov.ba.

Posebna pažnja kod izrade nove stranice posvećena je sadržaju koji se odnosi na privredu. Kreirana je posebna sekcija koja sadrži sve informacije, podatke, dokumente iz ove oblasti. Na istom mjestu dostupan je i promotivni materijal izrađen u proteklih nekoliko mjeseci.

Kompletan sadržaj na stranici je ažuriran i obogaćen sa novim informacijama, dokumentima, ali i mogućnostima. I dalje se, između ostalog, mogu pronaći najznačajniji historijski i geografski podaci za Veliku Kladušu, kao i informacije iz sfere sporta, obrazovanja, kulture, zdravsta, turizma.

Što se tiče Općinskog vijeća, vijećnika, radnih tijela i kompletnih izvještaja rada Općinskog vijeća možete pronaći na stranici, da biste detaljnije pregledali informacije o Općinskom vijeću kliknite ovdje, a da biste pregledati izvještaj o radu Općinskog vijeća kliknite ovdje.

Svi audio snimci svih sjednica Općinskog vijeća su dostupni putem naše stranice a nalaze se ovdje.

Ukoliko ste došli na stranice Općine da potražite kontakte nekih od Javnih preduzeća, a niste ih pronašli negdje drugo, naravno tu su za vas predstavljeni zajedno sa svim podacima i kontakt informacijama.

Na internet stranici Općine u kategoriji "eUprava" dostupna je i sekcija "eObrasci" u kojoj se nalaze svi elektronski zahtjevi i gdje su navedeni neophodni dokumenti/prilozi, takse/naknade, rokovi i ostali bitni elementi za vođenje administrativnih postupaka.

Općina Velika Kladuša je Općina koja ima najbrojniju dijasporu u Bosni i Hercegovini. I na našim stranicama ima posebna sekcija pod nazivom Dijaspora gdje možete pratiti rad službe za dijasporu i službenu Facebook stranicu.

Uskoro će u rad biti puštena nova verziju stranice Dijaspora koja će biti kompletnija, informativnija i ažurnija. Na njoj ćete moći pronaći sve dokumente, obrasce i sve što je potrebno našim građanima u dijaspori.

I na kraju što vam poručuju iz Općine jeste da je ovo samo uvod u ono što su napravili, a u narednom period možete očekivati daljne nadogradnje i ažuriranja koja uključuju kompletnu e-Upravu tako da ćete biti u mogućnosti da dobijete bilo koji eDokument iz udobnosti svoje kuće putem pošte (izvodi iz matičnih knjiga, uvjerenja i dr.).

Putem linkova postavljenih na stranici korisnici mogu doći do službene Facebook stranice.

Općina Velika Kladuša svim posjetiocima želi ugodno i korisno korištenje stranice, te poziva građane da za komunikaciju sa organom uprave koriste bilo koje raspoložive alate.

Na usluzi su telefoni, mail-ovi, a uskoro će biti dostupan i servis "48 sati".

Ukoliko imate neki prijedlog, kritiku ili komentar možete se obratiti putem e-maila: it@velikakladusa.gov.ba.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo