Općini Foča donirane zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju (Foto)

13.04.2021 12:39:45

Na ovaj način povećat će se stepen sigurnosti uposlenika i građanja ove općine koja radi u punom kapacitetu, te su u velikoj mjeri izloženi mogućoj zarazi korona virusom.

Općini Foča je donirano 2.000 hirurških zaštitnih maski, zaštitni maski FFP2/KN95 200 kom, zaštitnih rukavica 500 kom, zaštitnih vizira 50 kom i sredstva za dezinfekciju. Ova donacija uručena je od strane Sarajevske firme Unigradnja d.d Sarajevo.

Na ovaj način povećat će se stepen sigurnosti uposlenika i građanja ove općine koja radi u punom kapacitetu, te su u velikoj mjeri izloženi mogućoj zarazi korona virusom.

Imajući u vidu činjenicu da se u općini Foča svaki dan bilježi sve veći broj zaraženih osoba virusom Covid 19, Općina Foča će putem službi u narednom periodu poduzimati sve ono što bude potrebno kako bi se pomoglo u provođenju svih propisanih mjera.

Ovom vrijednom donacijom gospodin Mustafa Duraković nije zaobišao ni medicinske radnike. Javnoj ustanovi Dom zdravlja Ustikolina takođe je uručena značajna količina zaštitnih maski/vizira i sredstva za dezinfekciju. Ova oprema donirana je i PS Ustikolina kako bi se policiji i medicinskim radnicima pomoglo u svakodnevnom radu i izbjegla mogućnost njihove zaraze.

V.D općinskog načelnika Mensura Karahodža se ovom prilikom zahvaljuje gospodinu Durakoviću na ovoj, kako je kazala značajnoj donaciji. „Ova pomoć nam mnogo znači. Našoj Općini uvijek pružate podršku, a pogotovo sada u vrijeme pandemije“, istakla je gospođa Karahodža.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi