al
Općinski načelnik uručio udžbenike za jablaničke prvačiće

Filantropi

Općinski načelnik uručio udžbenike za jablaničke prvačiće

09.09.2020 12:34:51 / Izvor: Akta.ba

Na prigodnoj svečanosti upriličenoj  u povodu početka nove školske godine i polaska u prvi razred devetogodišnje osnonovne škole, Općinski načelnik Salem Dedić, u sali osnovne škole JU "Suljo Čilić"  uputio je čestitke grupi jablaničkih prvačića i uručio udžbenike, koje je obezbjedila Općina Jablanica na osnovu Odluke-Programa subvencioniranja nabavke udžbenika za učenike od I do V razreda osnovne škole.Za ovu namjenu Općina Jablanica je obezbjedila 20.000,00 KM  budžetskih sredstava. Udžbenici su obezbjeđeni za sve učenike od I di V razreda po bosanskom nastavnom programu i  za učenike II, IV, i V razreda po hrvatskom nastvanom programu.

Na svečanosti početka škole i uručivanja udžbenika, organizovanom u skladu sa svim propisanim mjerama zaštite o koronavirusa,   učenicima i njihovim roditeljima se obratio  direktor JU Osnovna škola "Suljo Čilić", mr. Edin idrizović, a osnovne upute jablaničkim prvačićima dala je njihova učiteljica Adisa Ćosić.

U povodu svečanosti i uručivanja udžbenika, Općinski načelnik je izjavio: "Poznato nam je da nova školska godina kreće pod posebnim uslovima u našem kantonu i  općini, i danas smo došli zajedno sa direktorom, nastavnim osobljem, učenicima i njihovim roditeljima  da ozvaničimo taj početak ali i da uz veliko zadovoljstvo, podjelim  učenicima jednog od prvih razreda, užbenike za školu, koje je obezbjedila Općina Jablanica u skladu sa našom Odlukom-Programom o subvencioniranju udžbenika za učenike od I-V razreda devetogodišnje škole. Ove godine smo, uz pomoć rukovodstva Osnovne škole, izdvojili oko 20.000 KM za nabavku knjiga. Velika zahvala ide svima onima koji su pripremili posebne uslove, vodeći prije svega računa o njihovom zdravlju, da naša djeca idu u školu, a to su rukovodstvo Škole i nadležno ministarstvo HNK. Svim učenicima i nastavnom osoblju sam zaželio puno zdravlja, sreće i uspjeha u školovanju.Rukovodstvo škole će podjeliti  udžbenike ostalim  učenicima, njih 360 ukupno će dobiti besplatne udžbenike za školu. Naši učenici od I do VIII razreda zaslužuju besplatne udžbenike bez obzira na imovno stanje roditelja.Ovo je naša posebna briga o djeci i  Općinsko vijeće je prepoznalo ovaj projekat, a direktoru i uposlenicima Škole se posebno zahvaljujem što su ovaj posao realizovali."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi