al
OSCE uručio opremu Centralnoj izbornoj komisiji BiH

Filantropi

OSCE uručio opremu Centralnoj izbornoj komisiji BiH

30.06.2020 09:06:38 / Izvor: Akta.ba

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini uručila je u Sarajevu laptope i fotoaparate Odjelu za finansijsku reviziju Centralne izborne komisiji BiH (CIK).

“Zadovoljstvo nam je što možemo uručiti još jedan set opreme koji će unaprijediti tehničke kapacitete CIK-a i dovesti do veće transparentnosti izbornog procesa u BiH” istakla je ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u BiH.

Misija OSCE-a u BiH prethodno je osigurala opremu za prenos sjednica CIK-a uživo putem interneta (live stream), IT platformu za prijavu imovine i IT platformu za procesuiranje žalbi i pritužbi.

“Centralna izborna komisija BiH ostaje naš partner u osiguranju demokratije za građane BiH. Želimo pohvatili CIK za veliki trud uložen u pripremu za izbore, uprkos trenutnom kašnjenju neophodnih finansijskih sredstava. Sada kada je Predsjedništvo BiH utvrdilo Priјеdlоg zakona o Budžetu instituciја Bоsnе i Hеrcеgоvinе i mеđunаrоdnih оbavеzа Bоsnе i Hеrcеgоvinе zа 2020. gоdinu, pozivamo Parlamentarnu skupštinu BiH da, bez daljnjeg odlaganja, u najkraćem mogućem roku, osigura finansijska sredstva za lokalne izbore 2020. godine” dodala je ambasadorica Kavalec.

Primopredaja opreme upriličena je u okviru projekta Misije OSCE-a u BiH pod nazivom: "Podrška Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine (BiH) u vođenju općih izbora u BiH u skladu s međunarodnim standardima demokratskih izbora".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi