al
Ostati kod kuće? Nema problema! Kako se opuštaju mame

Ljepota i zdravlje

Ostati kod kuće? Nema problema! Kako se opuštaju mame

13.04.2020 12:58:04 / Izvor: Akta.ba

Provoditi svakodnevnicu u svoja četiri zida predstavlja novi izazov za cijelu porodicu. dm drogerie markt vam donosi ideje kako stvoriti svoje male oaze za opuštanje.

Razina eskalacije 1: popijte čaj ili kafu

Jedna šoljica kafe ili umirujućeg čaja stvara čuda. Donosi promjenu nekih stavova i umiruje um. Najvažnije je da se nakratko isključite. Najbolje je zakazati redovnii termin sami sa sobom kako biste proveli vrijeme samo za sebe svaki dan. Neka to bude vaš vlastiti mali ritual opuštanja. Svaki dan.

Kako obezbijediti tih nekoliko minuta? Isključite telefon. Djeci pripremite igračke. Izvedite psa prethodno u šetnju. Unaprijed pripremite plan obroka za današnji dan. Savršeno!

Razina eskalacije 2: samo se nasmiješite

Osmijeh opušta. Kada se smijemo mnogi se mišići pokreću, ubrzava se disanje i oslobađaju se hormoni sreće. Čak i ako se radi o umjetnom smijehu.

Ne vjerujete? Isprobajte! – Možete probati zajedno sa svojom djecom. Riješite se napetosti uz osmijeh. Zamolite i svoju djecu da učine isto. Zbunjena lica? Najvjerovatnije! Ali vrijedi pokušati.

A ko zna, možda će se umjetni smijeh s vremenom pretvoriti u pravi?

Razina eskalacije 3: plešite uz svoju omiljenu pjesmu

Dosta vam je svega. Živci su vam tanki. Ovdje samo jedna stvar pomaže! Muzika - i to vrlo glasna. Pustite svoju omiljenu pjesmu, pojačajte i prepustite se oslobađanju napetosti.

A zato što tako dobro djeluje na vas, na red dolazi tatina omiljena pjesma, zatim jedna za sina i jedna za kćerku. Jer: muzika je melem za dušu.

Razina eskalacije 4: dobra stara čokolada

Pijete čaj, smiješite se i plešete? Još uvijek vam nije bolje? Posegnite za čokoladom. Tajno oružje protiv lošeg raspoloženja, napetosti i iznerviranog raspoloženja. Je li dokazano da nas čini sretnijima ili ne? Nema veze, važno je da pomaže.

Razina eskalacije 5: izbacite sve iz sebe

Izbacite sve iz sebe! Vrištite! Ako vam to pomaže: slobodno! Samo zatvorite vrata i otvorite ih ponovno kada izbacite sve iz sebe i budete potpuno slobodni od stresa.

Ili izbacite svoju tugu vježbanjem! Hmmm, u svoja četiri zida? Da, naravno. Maknite nakupljenu robu s bicikla ili orbitreka ili probajte jedan od brojnih dostupnih online fitness programa. Samo naprijed s punim intenzitetom!

Ako želite nešto lakše: moguće je razgovarati i s najboljim prijateljem. Zahvaljujući mobitelima, Skype-u & Co. i to nije nikakav problem čak ni izdaleka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ljepota i zdravlje