al
Otputujte na Umru sa Relax Tours-om

Turizam i gastro

Otputujte na Umru sa Relax Tours-om

07.01.2020 09:45:09 / Izvor: Akta.ba

Termini putovanja:

09.03.2020.

14 DANA

Prijevoz: Avion

Umra je hodočašće u Meku koje obavljaju Muslimani i može biti obavljeno u bilo koje doba godine. Na Arapskom UMRA znači „posjetiti sveto mjesto„. Kao tehnički termin korišten u Šerijatu, Umra znači obaviti Tavaf oko Kabe i Saja između Safe i Merve, nakon oblačenja Ihrama, koji se treba obaviti u Mikat - ima. Postoji 5 lokacija na kojima, prije dolaska u sveti grad - Meku, hodočasnici moraju obući Ihram, ukoliko namjeravaju ući u Harem i Šerif, zbog obavljanja Umre ili Hadža. Lokacija koju ćemo mi koristiti je: Zulhulejfa, nalazi se oko 9 kilometara od Medine, a oko 450 kilometara od Meke. To je Mikat koji koriste hodočasnici koji iz pravca Medine dolaze u Meku; Umra je obred koji se sastoji od Tavafa i Saja, naravno uz iskren nijjet približavanja Allahu dž.š. Podrazumijeva se da treba zanijetiti Umru i obući ihrame na Mikatu. U Mekki je najbolje što više vremena boraviti u Haremu, klanjati u njemu vaktove u džematu, učiti Kur'an i razmišljati o životu, svijetu, svojoj ulozi u životu, učiti dove, tražiti oprost za svoje kao i grijehove drugih muslimana, moliti Allaha za uputu i dobro na oba svijeta, dijeliti sadaku i činiti ostala uobičajena dobra djela. To je jedan lični doživljaj i iskustvo koje zahtijeva i osobnu inventivnost, traganje za smislom, smirajem duše itd. Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

Cijene aranžmana po osobi:

HOTELI MEDINA

HOTELI MEKA

CIJENA :

3* - smještaj u četverokrevetnim sobama -bez obroka

3* -smještaj u četverokrevetnim sobama - bez obroka

1.455 KM

5* STANDARD - Crowne Plaza ili sličan Noćenje sa doručkom u 1/2 sobi

5* STANDARD - Marriott ili sličan Noćenje sa doručkomu 1/2 sobi

2.070 KM

5* SUPERIOR - Pullman ili sličan Noćenje sa doručkom u 1/2 sobi

5* SUPERIOR - Swiss Hotel Makkah ili sličan Noćenje sa doručkom u 1/2 sobi

2.470 KM

Cijena ne uključuje: Aerodromske taxe - trenutna cijena: cca 526 KM

Viza: 513,19 SAR = 246 KM - prema odluci Ministarsva za Hadž i Umru Saudijske Arabije

VAŽNE NAPOMENE: -Na temelju odluke Vlade Kraljevine Saudijske Arabije od 10.09.2019. ukinuta je taksa (2000 SAR) za ponavljanje Umre tj. za one koji žele ponoviti Umru u istoj godini

- Na temelju odluke Službe za korisnike-Međunarodne kompanije - Bab Al-Umrah od srijede (01.01.2020) u 12:00h aplicirat će se

medicinsko osiguranje. Vrijednost zdravstvenog osiguranja bit će dodana u iznosu facture u iznosu od 189 SAR = 90 KM

Popusti za djecu: Hotel 3*: dijete do 7,99 godina ostvaruje popust 200 KM uz 2 odrasle osobe u sobi

Hotel 5*: dijete do 5,99 godina ostvaruje popust 550 KM uz 2 odrasle osobe (spava sa roditeljima u krevetu)

Djeca preko navedenih godina nemaju nikakav popust.

NAPOMENA: Navedeni program I cijene su radna verzija te postoji mogućnost manje izmjene u cijenama I hotelima. Navedena kategorizacija hotela je zavnična u Saudijskoj Arabiji, te postoji mogućnost razlike u odnosu na kategorizaciju hotela u drugim zemljama.

Aranžman uključuje:

 • Avionski prijevoz na relaciji Sarajevo - Istanbul - Medina / Jeda - Istanbul - Sarajevo
 • Transfer apt - htl - apt
 • Smještaj u hotelu po izboru u 1/2, 1/3 i 1 /4 sobama, na bazi usluge prema programu
 • Prijevoz turističkim autobusima prema programu putovanja
 • Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini
 • Oganizacija putovanja i pratilac grupe

Aranžman ne uključuje :

 • Aerodromske taxe - promjenjive do dana izdavnja karata
 • Doplate za pogled Harem (ne i Kaba)
 • Doplata za 1/1 sobe
 • Ishođenja vize

ZA VIZU JE POTREBNO:

 • pasoš čija važnost je najmanje 6 mjeseci od dana polaska (dvije uporedne stranice u pasošu moraju biti prazne za vizu)
 • 2 fotografije u boji sa bijelom pozadinom (kao za pasoš)
 • 2 kopije pasoša u boji (stranice na kojima se nalazi slika i podaci)
 • za bračne parove kopija vjenčanog lista
 • potrebne vakcine (žuti karton)
 • popunjen formular
 • za žene mlađe od 45 god potreban mahrem (pratilac) uz dokumentaciju koja to potvrđjuje na bosanskom i arapskom jeziku

1. dan / 09.03./ ponedjeljak/ Sarajevo - Istanbul

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 h prije polijetanja. Let za Istanbul u 11:40 h na liniji TK1022. Slijetanje u Istanbul u 15:25 h. Nastavak putovanja za Medinu na letu TK 98 u 23 :10 h.

2. dan / 10.03./ utorak/ Istanbul- Medina

Slijetanje u Medinu 02:35 h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole transfer do odabranih hotela. Prijava u hotel. Noćenje. Individualni boravak u Medini i slobodno vrijeme za ibadete i klanjanje namaza. Noćenje.

3. dan / 11.03. / srijeda / Medina - loko

Odlazak na Sabah namaz u džamiju Muhameda a.s. Doručak. Poslije doručka slijedi obilazak/zijareti mubarek mjesta u okolini Medine : Masdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je Poslanika.s. rekao : «Uhud je planinakojuvolimo i kojavolinas». U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Slijedi, posjeta Jannat-ul-Baki mezarju istočno od Medine, gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Posjetit ćemo i Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se odigrala vrlo važna bitka između Muslimana i mušrika). Noćenje.

4. dan /12.03 . / četvrtak / Medina - loko

Doručak. Slobodan ostatak dana i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

5. dan / 13.03. / petak / Medina - loko

Doručak. Slobodan ostatak dana i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

6. dan / 14.03. / subota/ Medina - Meka

Klanjanje Sabah namaza.Doručak. Napuštanje soba i polazak turističkim autobusima ka Meki. (Preporučujemo oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije nekih 30 minuta vožnje zaustavlja se na Mikatu Zulhulejfa, klanja dva rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u odabrane hotele. Obavljanje zajedničke UMRE (Tvafa i Saja). Noćenje

7. dan / 15.03./ nedjelja / Meka-loko

Klanjanje Sabah namaza.Doručak. Napuštanje soba i polazak turističkim autobusima ka Meki. (Preporučujemo oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije nekih 30 minuta vožnje zaustavlja se na Mikatu Zulhulejfa, klanja dva rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u odabrane hotele. Obavljanje zajedničke UMRE (Tvafa i Saja). Noćenje

8. dan / 16.03. / ponedjeljak / Meka-loko

Klanjanje Sabah namaza.Doručak. Napuštanje soba i polazak turističkim autobusima ka Meki. (Preporučujemo oblačenje Ihrama zamuškarce u hotelu prije polaska). Poslije nekih 30 minuta vožnje zaustavlja se na Mikatu Zulhulejfa, klanja dva rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u odabrane hotele. Obavljanje zajedničke UMRE (Tvafa i Saja). Noćenje

9. dan / 17.03./ utorak/ Meka - loko

Klanjanje Sabah namaza.Doručak. Slobodan ostatak dana i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

10. dan / 18.03./srijeda/ Meka - loko

Klanjanje Sabah namaza.Doručak. Oko 09:00 sati odlazak na Arefat autobusima. Po dolasku na Arefatu učiti što više dova. Nakon toga predlažemo odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdallifi, te zaključno k a Mini, koja se nalazi 4,8 kilometara od Muzdalife. Odlazimo u posjetu planini Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina Hira'a, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik primio prvu objavu svete knjige Kura'an, od Al Alaq Sura za meleka Đibrila. Planina je nazvana Al Nour, .Planina je mjesto gdje se nalazi pećina Hira u kojoj je, prema vjerovanju muslimana, poslanik Muhammed primio prve objave od Boga.Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tavafa i Saja kao i obavljanje drugih Ibadeta zavisno od interesa pojedinaca.Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan / 19.03./ četvrtak/ Meka - loko

Klanjanje Sabah namaza.Doručak. Slobodan ostatak dana i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

12. dan / 20.03./ petak/ Meka - loko

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Slobodan ostatak dana i vrijeme za obavljanje Džuma namaza te Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

13. dan / 21.03. / subota/ Meka - loko

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Slobodno vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama. Između 13-15h oslobađaju se sobe i ostavlja prtljaga na recepciji hotela. Planira se obavljanje oproštajnog Tavafa prije Akšam namaza. (Moguća je doplata za one koji žele zadržati sobu do polaska na aerodrom u Džedi oko 21h). Klanjanje Akšam namaza. Preuzimanje stvari sa recepcije hotela, ukrcavanje u autobuse iza 21h i transferi prema aerodromu u Džedi (vožnja traje cca2 sata) .

14. dan / 22.03. / nedjelja / Džeda - Istanbul - Sarajevo

Poslije obavljanja carinskih i pasoških formalnosti ukrcaj na let za Istanbul, na letu TK 95 u 02:20 h. Dolazak u Istanbul oko 06:30 h . Nastavak leta za Sarajevo je u 10 :40 h na liniji TK1021. Dolazak u Sarajevo predviđeno je u 10 :45 h.

NAPOMINJEMO: Ovo je tehnički obrađen program i naš prijedlog, a moguća su odstupanja i dodatna ispunjavanja prema potrebi i dogovoru sa grupom kako bi što ugodnije boravili na ovim Mubarek mjestima.

Uslovi prijavljivanja: Prilikom rezervacije 30% akontacije. Ostatak 25 dana prije polaska. Za otkaz 40 dana prije polaska:20% storno troškova; 30-39 dana: 30% storno troškova; za 25 -30 dana prije polaska: 50%; otkaz 25 -15 dana prije polaska: 70%; 15 dana prije polaska ili odustajanje od putovanja 100% storno troškova. PLAĆANJE NA RATE NA UPIT!

Agencija Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi 40 putnika, dana 31.08. i na osnovu odnosa kursa 1USD=1,75 KM.

Aviokompanija zadržava parvo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija RelaxTours nijeodgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova, promjenu aerodromske taxe ilii zgubljenu prtljagu. Avioprijevoznik Turkish Airlines.

 

Termini potovanja:

11.03.2020.

11 DANA

Prijevoz: Avion

Umra je hodočašće u Meku koje obavljaju Muslimani i može biti obavljeno u bilo koje doba godine. Na Arapskom UMRA znači „posjetiti sveto mjesto„. Kao tehnički termin korišten u Šerijatu, Umra znači obaviti Tavaf oko Kabe i Saja između Safe i Merve, nakon oblačenja Ihrama, koji se treba obaviti u Mikat - ima. Postoji 5 lokacija na kojima, prije dolaska u sveti grad - Meku, hodočasnici moraju obući Ihram, ukoliko namjeravaju ući u Harem i Šerif, zbog obavljanja Umre ili Hadža. Lokacija koju ćemo mi koristiti je: Zulhulejfa, nalazi se oko 9 kilometara od Medine, a oko 450 kilometara od Meke. To je Mikat koji koriste hodočasnici koji iz pravca Medine dolaze u Meku; Umra je obred koji se sastoji od Tavafa i Saja, naravno uz iskren nijjet približavanja Allahu dž.š. Podrazumijeva se da treba zanijetiti Umru i obući ihrame na Mikatu. U Mekki je najbolje što više vremena boraviti u Haremu, klanjati u njemu vaktove u džematu, učiti Kur'an i razmišljati o životu, svijetu, svojoj ulozi u životu, učiti dove, tražiti oprost za svoje kao i grijehove drugih muslimana, moliti Allaha za uputu i dobro na oba svijeta, dijeliti sadaku i činiti ostala uobičajena dobra djela. To je jedan lični doživljaj i iskustvo koje zahtijeva i osobnu inventivnost, traganje za smislom, smirajem duše itd. Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

HOTELI MEDINA

HOTELI MEKA

CIJENA :

3* - smještaj u četverokrevetnim sobama -bez obroka

3* -smještaj u četverokrevetnim sobama - bez obroka

1.310 KM

5* STANDARD - Crowne Plaza ili sličan Noćenje sa doručkom u 1/2 sobi

5* STANDARD - Marriott ili sličan Noćenje sa doručkomu 1/2 sobi

1.789 KM

5* SUPERIOR - Pullman ili sličan Noćenje sa doručkom u 1/2 sobi

5* SUPERIOR - Swiss Hotel Makkah ili sličan Noćenje sa doručkom u 1/2 sobi

2.075 KM

Cijene aranžmana po osobi:

Cijena ne uključuje: Aerodromske taxe - trenutna cijena: cca 526 KM

Viza: 513,19 SAR = 246 KM - prema odluci Ministarsva za Hadž i Umru Saudijske Arabije

VAŽNE NAPOMENE: -Na temelju odluke Vlade Kraljevine Saudijske Arabije od 10.09.2019. ukinuta je taksa (2000 SAR) za ponavljanje Umre tj. za one koji žele ponoviti Umru u istoj godini

- Na temelju odluke Službe za korisnike-Međunarodne kompanije - Bab Al-Umrah od srijede (01.01.2020) u 12:00h aplicirat će se medicinsko osiguranje. Vrijednost zdravstvenog osiguranja bit će dodana u iznosu fakture u iznosu od 189 SAR = 90 KM Popusti za djecu: Hotel 3*: dijete do 7,99 godina ostvaruje popust 200 KM uz 2 odrasle osobe u sobi Hotel 5*: dijete do 5,99 godina ostvaruje popust 550 KM uz 2 odrasle osobe (spava sa roditeljima u krevetu) Djeca preko navedenih godina nemaju nikakav popust.

NAPOMENA: Navedeni program I cijene su radna verzija te postoji mogućnost manje izmjene u cijenama I hotelima. Navedena kategorizacija hotela je zavnična u Saudijskoj Arabiji, te postoji mogućnost razlike u odnosu na kategorizaciju hotela u drugim zemljama.

Aranžman uključuje:

 • Avionski prijevoz na relaciji Sarajevo - Istanbul - Medina / Jeda - Istanbul - Sarajevo
 • Transfer apt - htl - apt
 • Smještaj u hotelu po izboru u 1/2, 1/3 i 1 /4 sobama, na bazi usluge prema programu
 • Prijevoz turističkim autobusima prema programu putovanja
 • Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini
 • Oganizacija putovanja i pratilac grupe

Aranžman ne uključuje :

 • Aerodromske taxe - promjenjive do dana izdavnja karata
 • Doplate za pogled na Harem (ne i Kaba)
 • Doplata za 1/1 sobe
 • Ishođenja vize

ZA VIZU JE POTREBNO:

 • pasoš čija važnost je najmanje 6 mjeseci od dana polaska na putovanje (dvije uporedne stranice u pasošu moraju biti prazne za vizu)
 • 2 fotografije u boji sa bijelom pozadinom (kao za pasoš)
 • 2 kopije pasoša u boji (stranice na kojima se nalazi slika i podaci)
 • za bračne parove kopija vjenčanog lista
 • potrebne vakcine (žuti karton)
 • popunjen formular
 • Prijevoz: Avion
 • za žene mlađe od 45 god potreban mahrem (pratilac) uz dokumentaciju koja to potvrđjuje na bosanskom i arapskom jeziku

1. dan / 11.03./ srijeda/ Sarajevo - Istanbul

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 h prije polijetanja. Let za Istanbul u 11:40 h na liniji TK1022. Slijetanje u Istanbul u 15:25 h. Nastavak putovanja za Medinu na letu TK 98 u 23:10 h.

2. dan / 12.03./ četvrtak/ Istanbul- Medina

Slijetanje u Medinu 02:35 h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole transfer do odabranih hotela. Prijava u hotel. Noćenje. Individualni boravak u Medini i slobodno vrijeme za ibadete i klanjanje namaza. Noćenje.

3. dan / 13.03. / petak / Medina - loko

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Klanjanje Džuma namaza te Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

4. dan /14.03 . / subota / Medina - loko

Doručak. Poslije doručka slijedi obilazak/zijareti mubarek mjesta u okolini Medine : Masdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je Poslanika.s. rekao : «Uhud je planinakojuvolimo i kojavolinas». U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Slijedi, posjeta Jannat-ul-Baki mezarju istočno od Medine, gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Posjetit ćemo i Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se odigrala vrlo važna bitka između Muslimana i mušrika). Noćenje.

5. dan / 15.03. / nedjelja / Medina - loko 

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Slobodan dan i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje.

6. dan / 17.03./ ponedjeljak / Meka - loko

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Nakon klanjanja podne namaza u Medini, napuštanje soba i polazak, oko 14 sati, turističkim autobusima ka Meki. (Preporučujemo oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije ca 30 minuta vožnje zaustavljanje na Mikatu Zulhulejfa, klanja dva rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u odabrane hotele. Obavljanje zajedničke UMRE ( Tvafa i Saja). Noćenje.

7. dan / 17.03./ utorak / Meka - loko

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Oko 09:00 sati odlazak na Arefat autobusima. Po dolasku na Arefatu učiti što više dova. Nakon toga predlažemo odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdallifi, te zaključno ka Mini, koja se nalazi 4,8 kilometara od Muzdalife. Odlazimo u posjetu planini Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina Hira'a, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik primio prvu objavu svete knjige Kura'an, od Al Alaq Sura za meleka Đibrila. Planina je nazvana Al Nour, .Planina je mjesto gdje se nalazi pećina Hira u kojoj je, prema vjerovanju muslimana, poslanik Muhammed primio prve objave od Boga.Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tavafa i Saja kao i obavljanje drugih Ibadeta zavisno od interesa pojedinaca.Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan / 18.03. / srijeda / Meka -loko

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Slobodan ostatak dana i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

9. dan / 19.03./ četvrtak/ Meka - loko

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Slobodan ostatak dana i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

10. dan / 20.03./petak/ Meka - loko

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Slobodno vrijeme do Džuma namaza. Klanjanje Džuma namaza te obavljanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Planira se obavljanje oproštajnog Tavafa prije Akšam namaza. (Moguća je doplata za one koji žele zadržati sobu do polaska na aerodrom u Džedi oko 21h). Klanjanje Akšam namaza. Preuzimanje stvari sa recepcije hotela, ukrcavanje u autobuse iza 21h i transferi prema aerodromu u Džedi (vožnja tra je cca2 sata) ..

11. dan / 21.03./ subota/ Meka - loko

Poslije obavljanja carinskih i pasoških formalnosti ukrcaj na let za Istanbul, na letu TK 95 u 02:20 h. Dolazak u Istanbul oko 06:30 h . Nastavak leta za Sarajevo je u 10:40 h na liniji TK1021. Dolazak u Sarajevo predviđeno je u 10:45 h.( sva vremena su lokalna)

NAPOMINJEMO: Ovo je tehnički obrađen program i naš prijedlog, a moguća su odstupanja i dodatna ispunjavanja prema potrebi i dogovoru sa grupom kako bi što ugodnije boravili na ovim Mubarek mjestima.

Uslovi prijavljivanja: Prilikom rezervacije 30% akontacije. Ostatak 25 dana prije polaska. Za otkaz 40 dana prije polaska:20% storno troškova; 30-39 dana: 30% storno troškova; za 25 -30 dana prije polaska: 50%; otkaz 25 -15 dana prije polaska: 70%; 15 dana prije polaska ili odustajanje od putovanja 100% storno troškova. PLAĆANJE NA RATE NA UPIT!

Agencija Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene usljed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi 40 putnika, dana 31.08. i na osnovu odnosa kursa 1USD=1,75 KM.

Aviokompanija zadržava parvo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija RelaxTours nijeodgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova, promjenu aerodromske taxe ilii zgubljenu prtljagu. Avioprijevoznik Turkish Airlines.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro