Ovog vikenda napravite brzi cheesecake u čaši!

03.07.2020 09:27:04
Ovog vikenda napravite brzi cheesecake u čaši!

Brzi cheesecake u čaši bit će savršen desert i za izlete

 

Ovog vikenda napravite cheesecake u čaši. Spremite ga sa Milkos Alfa namazom i jagodama.

Torta ili kolač od sira brojnima je omiljeni ljetni desert osvježavajući, ukusan i, najvažnije, lagane teksture koja ne opterećuje želudac. Pa baš kada smo pomislili da bolje od navedenog ne može otkrili smo još laganiju, u pripremi, ali i sastojcima malu sestricu obožavanog deserta. Za njezinu pripremu ne morate niti uključiti pećnicu.

Podloga ili baza:

  • 50 g integralnog keksa
  • 25 g Milkos Royal maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi

Krema:

  • 100 g grčkog jogurta
  • 50 g svježeg krem sira – Milkos Alfa namaz
  • 75 g slatkog vrhnja
  • 1 kašika šećera u prahu

Preljev:

  • 250 g jagoda
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika svježe cijeđenog soka limuna

Priprema:

Keks sameljite i pomiješajte s maslacem rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše te zbijte pomoću oblog dijela žlice, te ostavite u hladnjaku dok pripremate ostatak kolača.

Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u hladnjak na najmanje sat vremena.

U međuvremenu nasjeckajte jagode na sitno i prebacite u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom je dodajte na prethodnu kremu. Vratite u hladnjak do posluživanja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana