al
Paketi Travel Balkan NET

Tehno kutak

Paketi Travel Balkan NET

25.07.2019 08:43:27 / Izvor: Akta.ba

Odaberite svoj paket Travel Balkan NET i uživajte u odmoru u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

Paketi Travel Balkan NET su dodatni paketi za korištenje mobilnog interneta u roamingu u zemljama zapadnog Balkana. Ovi paketi su namijenjeni svim postpaid i prepaid korisnicima mobilnih usluga BH Telecoma, uključujući i korisnike usluga sa kombinovanim načinom plaćanja.

Travel Balkan NET paketi u cijeni naknade uključuju određenu količinu mobilnog interneta koju korisnik može potrošiti unutar određenog roka upotrebe, a ostale vrste roaming saobraćaja se plaćaju po redovnim cijenama (Zona 1 za roaming saobraćaj). Dodatna pogodnost za korisnike je što nakon potrošnje uključene količine imaju mogućnost i dalje koristiti povoljnu tarifu za korištenje mobilnog interneta sve do isteka roka važenja paketa.

Nakon isteka roka važenja paketa, mobilni internet se naplaćuje u skladu sa važećim Cjenovnikom BH Telecoma.

Akcijska ponuda uključuje dva paketa - Travel Balkan NET 5 dana i Travel Balkan NET 10 dana:

 

Naziv usluge

Jedinica mjere

Cijena sa PDV-om u KM

Travel Balkan NET 5 dana

Uključena količina saobraćaja: 300 MB

Rok važenja paketa: 5 dana

Cijena saobraćaja nakon potrošnje uključene količine saobraćaja, a do isteka roka važenja paketa

KOM

 

 

1 MB

5,00

 

 

0,01667

Travel Balkan NET 10 dana

Uključena količina saobraćaja: 1GB

Rok važenja paketa: 10 dana

Cijena saobraćaja nakon potrošnje uključene količine saobraćaja, a do isteka roka važenja paketa

KOM

 

 

1MB

15,00

 

 

0,01465

 

Zemlje/mreže u kojima se mogu koristiti Travel Balkan NET paketi: Albanija – Vodafone i Albtelecom; Crna Gora – Telenor; Makedonija – VIP ONE i Srbija – Telenor i Vip mobile.

Obračunska jedinica za paketski prijenos podataka:  1 kB.

Travel Balkan NET paketi  se mogu koristiti isključivo u određenim zemljama/mrežama, te je potrebno da korisnik na svom telefonu podesi ručni izbor mreže i odabere odgovarajuću mrežu kako bi se zaštitio od neželjenih troškova u slučaju konektovanja na drugu mrežu u kojoj ne važe povoljne cijene saobraćaja Travel paketa!

Korisnicima je omogućena aktivacija Travel Balkan NET paketa putem USSD menija Moj vodič pozivom *110# , ili putem SMS-a slanjem besplatne SMS poruke sa odgovarajućom ključnom riječi na servisni broj 061 11 24:

Balkan5 – za paket Travel Balkan NET 5 dana

Balkan10 – za paket Travel Balkan NET 10 dana

Aktivaciju paketa korisnici mogu izvršiti iz BH Mobile mreže i u roamingu. U slučaju aktivacije paketa putem SMS-a iz roaminga korisniku će biti naplaćeno slanje SMS-a prema redovnom cjenovniku za roaming saobraćaj.

Postpaid korisnici mogu aktivirati Travel Balkan NET pakete i putem kontakt centra za podršku korisnicima (1444), kao i na prodajnim mjestima BH Telecoma.

Korisnici Toptim usluge mogu aktivirati Travel Balkan NET pakete isključivo putem svojih MVK (Menadžera velikih korisnika).

Naplata naknade za aktivirani paket postpaid korisnicima se vrši na kraju obračunskog perioda, a prepaid korisnicima i korisnicima usluga sa kombinovanim načinom plaćanja odmah po aktivaciji paketa.

Nakon aktivacije Travel Balkan NET paketa korisnici dobijaju SMS poruku da je paket aktiviran, kao i informacije o mrežama u kojima je moguće koristiti uslugu i cijeni dodatnog saobraćaja nakon potrošnje saobraćaja uključenog u paket.

Prepaid i hibridnim korisnicima je omogućena besplatna provjera preostalog saobraćaja putem USSD menija.

Slanjem besplatne SMS poruke sa upisanim znakom „?“ na servisni broj 061 11 24 prepaid/hibridni korisnik može provjeriti rok važenja paketa i preostali uključeni iznos saobraćaja (KM). 

Svi korisnici će nakon potrošenih 80% saobraćaja uključenog u paket dobiti obavijest putem besplatne SMS poruke. Takođe, korisnici će dobiti SMS obavijest nakon potrošnje čitave količine saobraćaja uključene u paket, kao i nakon isteka roka važenja paketa.

Postpaid korisnici ne mogu aktivirati novi Travel Balkan NET paket dok prethodno aktivirani paket nije vremenski istekao.

Prepaid korisnici i korisnici s kombinovanim načinom plaćanja mogu aktivirati novi Travel Balkan NET paket u toku roka važenja prethodno aktiviranog paketa, pri čemu se zadržava eventualno preostala količina saobraćaja, a rok važenja se produžava računajući od trenutka posljednje aktivacije. U slučaju da su aktivirani paketi sa različitim rokom važenja, prioritet potrošnje ima paket sa nominalno kraćim rokom važenja.

Aktivacija Travel Balkan NET paketa ne utiče na mogućnost korištenja postojećih Travel Evropa paketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak