al
Paketići za najmlađe pacijente u UKC RS

Filantropi

Paketići za najmlađe pacijente u UKC RS

07.01.2020 14:46:29 / Izvor: Akta.ba

Najmlađe pacijente Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske predstavnici Addiko banke obradovali su novogodišnjim paketićima. Paketići su podijeljeni u okviru akcije "Jedan paketić za jedan osmijeh" koju zaposlenici Addiko banke provode već devetu godinu zaredom.

"Cilj ove naše akcije je razveseliti djecu koja svoje praznike provode u bolnicama,te im barem na kratko, kroz druženje sa Djed Mrazom, učiniti boravak u bolnici zabavnijim i ljepšim", izjavio je Dalibor Ličina, regionalni direktor prodaje u Addiko Bank ad Banja Luka, te istakao zadovoljstvo da su paketiće dobili i ležeći pacijenti, ali i svi oni koji su se u trenutku podjele zadesili u Klinici za dječije bolesti UKC RS.


"Zaposlenici Addiko banke su već godinama naši gosti, koji posjećuju naše pacijente i poklanjaju im paketiće. Zahvalni smo im zbog toga, jer se trude pomoći nam da se djeca osjećaju ljepše i ugodnije u bolnici, uprkos njihovom zdravstvenom stanju", istakla je Željana Kostrešević, glavna sestra Klinike za dječije bolesti UKC RS.

Ove godine akcija "Jedan paketić za jedna osmijeh" je počela u Mostaru, a nastavljena je i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine. Akciju zajednički realizuju zaposlenici Addiko Bank ad Banja Luka i Addiko Bank dd Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi