al
Parket Expert i 10 načina kako maksimalno iskoristiti prostor u maloj sobi

Nekretnine i enterijer

Parket Expert i 10 načina kako maksimalno iskoristiti prostor u maloj sobi

21.09.2018 09:06:55 / Izvor: Akta.ba

Bez obzira kolika je vaša soba, uvijek postoji način kako bolje možete iskoristiti prostor. Savjeti kompanije Parket Expert će vam pomoći u tome:

1. Smanjite veličinu kreveta. Naravno, svi žele krevet kraljevske veličine, ali trebate li zaista toliki krevet?

2. Maknite velike ormare. Veliki ormari zauzimaju puno prostora, stoga su ponekad bolje rješenje ladice ispod kreveta.

3. Koristite multifunkcionalan namještaj. Npr, kauč na razvlačenje.

4. Organizirajte ormare, kako biste učinkovito iskoristili vertikalni prostor. Što više stvari spremite u ormare, to ćete imati manje potrebe za dodatnim komodama.

5. Stavite velika ogledala, jer se prostor doima većim s njima.

6. Maknite televizor i ostalu tehniku iz spavaće sobe  te prebacite u dnevni boravak. Ako ne možete živjeti bez televizora i sterea objesite ih na zid.

7. Koristite monokromatske sheme boja. Zidovi i namještaj neka budu u nijansama iste boje. Bijela boja je odličan odabir jer djeluje vrlo prozračno. Tamne boje u malom prostoru mogu učiniti da se doima poput kaveza.

8. Male sobe bi trebale imati nježno i blago osvjetljenje. Svjetlo uz krevet vizualno će povećati sobu. Izbjegavajte podne lampe, te postavite zidne ili stropne.

9. Plahte i zastori neka budu jednobojni, svijetlih nijansi u boji namještaja ili zidova. Prekrivač neka pada sa svih strana kreveta. To će učiniti sobu vizualno većom. Izbjegavajte teške zastore, te birajte prozračne tkanine.

10. U kutove stavite staklene police. To je učinkovit način iskorištavanja kutova. Transparentno staklo neće "otežati“ prostoriju.  Dekorativna ogledala ili staklene police nemojte držati u blizini kreveta.

Naravno, podne obloge su jedna od važnijih stavki u uređenju interijera i to prvenstveno zato što moraju zadovoljiti kriterij funkcionalnosti, ali jednako tako i kriterij estetike jer su upravo one velike površine koje dominiraju u prostoriji. Podovi ostavljaju vrlo važan vizualan dojam prilikom ulaska u prostoriju, oni vizualno mogu uljepšati vašu sobu, dati osjećaj većeg prostora,  ali isto tako krivi odabir može ostaviti vrlo loš dojam.

Da se nebiste našli u takvoj situaciji Parket Expert je pravo mjesto odakle trebate da krenete prilikom uređenja svog stana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer