Partner donira i edukuje: Serveri za Mješovitu srednju školu u Banovićima

Filantropi

Partner donira i edukuje: Serveri za Mješovitu srednju školu u Banovićima

06.11.2019 16:17:22 / Izvor: Akta.ba

Javnu ustanovu Mješovita srednja škola Banovići pohađa 630 učenika koji su raspoređeni u 30 odjeljenja među kojima i 4 odjeljenja za mašinske tehničare za kompjutersko projektovanje.

U sklopu Partnerovog  društveno odgovornog djelovanja i ovoj ustanovi je donirana IT oprema i održana kratka edukacija o korištenju opreme. Riječ je o donaciji tri server uređaja, kojim će se osigurati kvalitetna tehnička opremljenost kabineta informatike, što je preduslov izvođenja kvalitetne nastave informatike u školi.

"Sektor informatike u našoj školi želimo temeljiti na kontinuiranom ulaganju u znanja naših učenika, a ovi uređaji, koji se mogu koristiti za dodatne vježbe su prava prilika za to. Zahvaljujemo se Partner MKF, koja je ovim gestom nastavila sa podrškom razvoja obrazovanja i informatičke pismenosti", istakao je direktor škole Ćazim Mešanović.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi