al
Peštan PP Spiropipe spiralne cijevi

Građevina

Peštan PP Spiropipe spiralne cijevi

22.11.2018 08:26:27 / Izvor: Akta.ba

PP Spiropipe spiralne cijevi su dvoslojne korugovane cijevi napravljene od polipropilena visokog kvaliteta i sastoje se od unutrašnjeg glatkog zida i spoljašnjeg korugovanog spiralnog zida.

Cijev se proizvodi namotavanjem profilisanog spoljašnjeg sloja polipropilena visokog kvaliteta sa korugovanim profilom na glatki unutrašnji sloj, koji je ekstrudiran i varen u kontinuitetu.

Spoljašnji sloj se sastoji od manje rebrastog crijeva visoke čvrstoće koje je presvučeno polipropilenom, a unutrašnji sloj se sastoji takođe od polipropilena.

Upravo iz tog razloga se PEŠTAN PP Spiropipe proizvodi u različitim klasama čvrstoće.

Prednosti PP Spiropipe: Trajnost, Ušteda vremena, Održavanje, Hidraulika, Nepropusnost, Dužine i Priprema.

Proizvodni program Peštan PP SPIROPIPE spiralnih cijevi za velike sisteme ulične kanalizacije ili nepritisnog transporta vode obuhvata cijevi proizvedene od najkvalitetnijeg polipropilena sa profilisanim ojačanjima u rebrima, u prečnicima od Ø300 do Ø1200.

Takođe, ove cijevi se proizvode u standardnoj dužini od 6m. Mogu se proizvoditi i u drugim dužinama prema specifikaciji projekta.

Peštan PP SPIROPIPE spiralne cijevi proizvode se u više varijanti čvrstoće – otpornosti na spoljašnje opterećenje (zavisno od koraka profilisanog spoljašnjeg sloja za ojačanje, kao i u zavisnosti od prečnika):

  • SN 2 KN/m²
  • SN 4 KN/m²
  • SN 8 KN/m²
  • SN 12.5 KN/m²
  • SN 16 KN/m²

Područje primjene i ugradnja

Unutrašnji prečnici i hidraulične karakteristike Peštan PP SPIROPIPE spiralne cijevi ostaju isti tokom vremena, nezavisno od vrste profila, zahvaljujući jako smanjenoj hrapavosti i niskoj ljepljivosti unutrašnjih zidova cijevi. Nominalni prečnik odgovara efektivnom unutrašnjem prečniku cijevi, uz dopuštena odstupanja prema referentnim normama.

Spajanje PP SPIROPIPE spiralnih cijevi

Peštan PP SPIROPIPE spiralne cijevi se spajaju samo preko naglavka u koji je montirana gumica izrađena od EPDM gume, što znači da se, za razliku od PE Spiropipe, ne mogu spajati elektrofuzijom.

Ova vrsta spoja je najraširenija zbog svoje jednostavnosti i brzine izvođenja. Na ženskom kraju cijevi umetnuta je gumica u toku proizvodnje i homogeno je spojena sa mufom. Zatim se na unutrašnjoj strani ženskog dela i na brtvu nanosi sredstvo za klizanje koje olakšava utiskivanje muškog dijela do graničnika. Muški i ženski dio spoja izvode se u skladu sa parametrima koje predviđa norma EN 13476.

Gumica se izrađuje u skladu sa normom EN 681-1.

PE Spiropipe 12

Vrste profila

Peštan trenutno svojim kupcima nudi tri osnovna profila cijevi:

1. Peštan Spiro PR

2. Peštan Spiro CPR

3. Peštan Spiro OP

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina