al

Filantropi

Podrumi Vukoje 1982 održali humanitarnu večeru za centar EDUS

25.12.2017 08:03:37 / Izvor: Akta.ba

Pod motom „Darujte srcem, u društvu najmilijih“, 22.12.2017.godine, je u renomiranom sarajevskom restoranu Druga kuća održana donatorska večera s ciljem prikupljanja sredstava za udruženje EDUS čija je misija podrška djeci s poteškoćama u razvoju. Sva prikupljena sredstva uputit će se kao finansijska pomoć EDUS-ovom Centru za ranu intervenciju, u kojem oko 20 mališana s poteškoćama iz autističkog spektra dobija podršku i pomoć u odrastanju. Na ovaj način, želi se skrenuti pažnja na važnost rane intervencije, kako bi ostvarili svoja prava na školovanje i inkluziju u društvo.

Organizatori - vinarija Podrumi Vukoje 1982 i Druga kuća, događaj su koncipirali u formi slow food večere tokom koje je održana dobrotvorna tombola. Večera je privukla veliki broj gostiju, a ozračje decembarskih praznika dodatno je uljepšalo atmosferu popunjenog restorana. Tokom cjelovečernjeg programa gostima je priređen su priređen gastronomski doživljaj s mnogo stila: pet slijedova s maštovitim i ukusnim jelima poznatog kuhara Toma Gretića, složena uz vina Vukoje, u ovoj godini nagrađena na vinskim festivalima u Španiji, Austriji i Hrvatskoj. Gostima je servirano čak deset vrhunskih vina koja čine ekskluzivan asortiman iz palete Vukoje – od čuvene hercegovačke Žilavke, svježe i aromatične Primavere pa sve do veličanstvene Crvene Selekcije, najnagrađivanijeg bh. vina u svijetu, te plemenitog Vranca Rezerva koji je laureat festivala u Španiji, postojbini crnih vina.

O značajkama svakog od njih, prisutnima je govorio vlasnik vinarije i enološki stručnjak Radovan Vukoje. Svojim doprinosom i poklonima, u ovaj humanitarni događaj uključili su se: Natuzzi Prodavnica Sarajevo, Firma Racional d.o.o, Multiplex Cinema City, Spa centar Ma'ab, Kelly's, Nestle, After Eight, Kotanyi, Nivea, Coloseum i Mercator.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi