al
Poentirajte i vi uz REHAU ECO PULS

Građevina

Poentirajte i vi uz REHAU ECO PULS

05.08.2019 08:45:08 / Izvor: Akta.ba

Održivi prozorski profili

Kao svjetska proizvodna kompanija Rehau ima posebnu odgovornost prema ljudima i životnoj sredini. Odgovorno koriste sirovine, a korišćenje materijala posmatraju u odnosu na cijeli životni ciklus nekog proizvoda. Izrada koncepata reciklaže je strateški cilj REHAU-a.

Do 2020.g. investirat će preko 65 miliona Evra u kompanijska i ekstrerna postrojenja za reciklažu, i proizvodnju održivih sistema prozorskih profila, koji doprinose očuvanju resursa. Rehau cilj: značajno uvećanje udjela reciklata sa današnjih 25 % na i do 50 % do 2020.g. u evropskim fabrikama. Upotrebom reciklata u jezgru prozorskih profila slijede ideju održive proizvodnje.

Time već danas postižu smanjenje CO2-emisije, i do 97.000 tona godišnje. REHAU prozorski profil sa proizvodnom oznakom REHAU ECO PULS predstavljaju ovaj pozitivan ekološki pečat.

Zaokružen ciklus materijala

Od starih prozora i restlova profila proizvode se novi, inovativni i održivi prozorski sistemi, i to u dosljednom kvalitetu kao kod REHAU prozora od nekorištenog materijala. Materijal se sakuplja, prečišćava, usitnjava, sortira, djelimično oplemenjuje i na kraju se kao takav koristi za proizvodnju novih prozorskih profila.   

Nagrađena održivost: VinylPlus Product Label

Za ekološki svjesnu proizvodnju, preduzete mjere u oblasti reciklaže i održivi razvoj proizvoda, sertifikovani su VinylPlus proizvodnom etiketom. Nabavka sirovina, prerada ali i reciklaža: duž čitavog lanca stvaranja vrednosti ispunjavamo različite, revidirane kriterijume za sertificiranje VinylPlus proizvodnom etiketom – prva etiketa koja se dodeljuje za održive PVC-prozore.  Sada mnogobrojna REHAU sistemska rešenja, SYNEGO, Brillant-Design, Euro-Design 70 itd. nose VinylPlus oznaku za održivost, kao dopunu postojećoj oznaci kvaliteta. Ali sertifikovan je i prozorski profil GENEO od RAU-FIPRO-materijala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina