al
Poliklinika Srce Sarajeva: Nova metoda ultrazvuka srca

Ljepota i zdravlje

Poliklinika Srce Sarajeva: Nova metoda ultrazvuka srca

01.11.2018 07:51:22 / Izvor: Akta.ba

Poliklinika Srce Sarajeva je moderna privatna zdravtsvena ustanova koja raspolaže sa najmodernijom tehnologijom i uređajima koji predstavljaju zadnju riječ tehnike u medicini.

Provjerite zdravlje vašeg srca ukoliko se bavite sportom.

Strain metoda ultrazvuka srca je naročito bitna kod sportista ili osoba koje su se bavile sportom. Uz pomoć ove revolucionarne metode moguće je vidjeti promjene na srcu izazvane dugotrajnim sportskim naporima.

Strain bi danas trebali koristiti u svakodnevnoj kliničkoj praksi. Strain je nova tehnologija koja je apsolutna spremna da bude maksimalno iskorištena. Potencijal spekl trakinga je ogroman. Daje vam objektivan i izmjerljiv osvrt na srčanu funkciju.

Ovakav pregled daje trenutno najkompletniju sliku o srcu, a koja ne zahtijeva invazivan pristup pri kojem bi se pacijent izlagao zračenju, kontrastnim sredstvima, boravku u bolnici i posebnoj pripremi za pregled. Osobito  je značajno spomenuti i kako je ovakav pregled standard za pacijente poslije ugrađenih stentova, bay pass-a, za procjenu aortne stenoze i njeno dalje praćenje te za onkološke pacijente, pacijente sa srčanim zatajenjem i hipertrofijom (zadebljanjem) srčanog mišića nastalom bilo sportski, bilo patološki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ljepota i zdravlje