al
Povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka donirala dječija igrališta

Filantropi

Povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka donirala dječija igrališta

01.11.2017 08:33:26 / Izvor: Akta.ba

"Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine nastavili sa našim projektom doniranja igrališta i uljepšali svakodnevne trenutke mališana u tri vrtića. Ukupna vrijednost igrališta premašuje 30.000 KM a sastavni dio istih je Rafa Žirafa, simbol dječije štednje. Naime, slijedeći našu strategiju održivosti, pored obavljanja redovnih poslovnih aktivnosti uvijek nastojimo dati i naš doprinos zajednici u kojoj poslujemo, te smo u skladu s tim i aktivnosti Banke povodom Svjetskog dana štednje prilagodili navedenom", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka od 2008. godine, u saradnji s Western Unionom, povodom Svjetskog dana štednje realizuje projekat doniranja dječijih igrališta. U okviru istog je do sada Bosna i Hercegovina obogaćena sa 27 igrališta koja su opremljena rekvizitima koji zadovoljavaju sve tehničke i druge standarde i koji su u potpunosti neškodljivi za okoliš. Tokom ove godine postavljena su i svečano otvorena igrališta u vrtićima "Hasnija Omanović", Cazin, "Trol", Derventa, te "JU Dječije obdanište" Banovići. Također, Banka će ovu praksu nastaviti i u 2018. godini.

Već tradicionalno, povodom Svjetskog dana štednje Banka u Centrali i poslovnicama ugosti djecu iz vrtića i osnovnih škola širom naše zemlje. Ove godine Banku je posjetilo stotine mališana koji su se upoznali s radom Banke te su im prezentirani pojam i značaj štednje i uručeni prigodni pokloni.

Dječija štednja "Rafa Žirafa" omogućava roditeljima mališana i njihovim najbližima da do punoljetstva djeteta polažu novac na posebno kreiranu štednu knjižicu, u KM i EUR valuti. Posebna prednost ove štednje za budućnost je to da nije ograničen minimalni iznos oročenja, pri čemu je u toku oročenja dozvoljen neograničen broj uplata i isplata, uz obavezu ostavljanja minimalnog salda na računu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi