Predstavljen DSM 7.0 i C2 cloud ekspanzija

24.06.2021 12:03:39
Predstavljen DSM 7.0 i C2 cloud ekspanzija

DSM 7.0 predstavlja ogroman korak naprijed za Synology NAS i SAN linije proizvoda.

Synology je najavio njihov dugo očekivani DiskStation Manager (DSM) 7.0 i veliku ekspanziju Synology C2 platforme sa četiri nova cloud servisa. Fokus ove nadogradnje je na povećanju sigurnosti, mogućnosti upravljanja sistemom i boljim servisima za upravljanje podacima. DSM 7.0 predstavlja ogroman korak naprijed za Synology NAS i SAN linije proizvoda.

Nadovezujući se na uspjeh C2 Storage, Synology predstavlja i hibridne proizvode i proizvode za rad samo u oblaku, uključujući nove servise poput menadžera lozinki, usluge direktorija, backupa u oblaku i rješenja za siguran prijenos datoteka. Synology ulaže velika sredstva u proširenje dostupnosti svoje platforme u oblaku. Trenutni napori su usmjereni na otvaranju nove lokacije podatkovnog centra kako bi proširila svoje usluge na azijsko-pacifičku regiju.

"Velike količine nestrukturiranih podataka neprestano se generiraju eksponencijalnim brzinama," izjavio je Philip Wong, izvršni direktor i osnivač korporacije Synology. "Tradicionalna centralizirana rješenja za pohranu više ne mogu pratiti sve zahtjevniji bandwidth i performanse. Edge proizvodi u oblaku, poput Synology rješenja za upravljanje pohranom, su jedno od najbrže rastućih rješenja na današnjem tržištu jer jedinstveno odgovaraju izazovima s kojima se moderna preduzeća moraju boriti."

Preko osam miliona Synology uređaja u svakom trenutku aktivno je širom svijeta, a svaki pokreće DSM operativni sistem. Kao najveći NAS OS na svijetu, DSM jedinstveno kombinuje interoperabilnost pohrane, sigurnosne kopije i zaštitu podataka te robusna rješenja za sinhoronizaciju i saradnju kako bi se riješile sve prepreke na izvorima i u radu s podacima. Programi koje je razvila korporacija Synology, poput Synology Drive-a, paketa Active Backup i drugih, koristi više od šest miliona korisnika svaki mjesec.

DSM 7.0, sljedeći skok ove platforme, bit će objavljen 29. juna. Osim što se radi o novoj nadogradnji OS-a, Synology donosi i potpuno nove usluge hibridnog oblaka, kao što su Active Insight koji je sjajno rješenje za nadzor i dijagnostiku samih NAS uređaja, Hybrid Share , koji kombinuje fleksibilnost i sinhronizaciju pohrane C2 sa lokalnim rješenjima i C2 Identity, hibridni direktorij u oblaku kao uslugu za pojednostavljenje upravljanja domenama na više lokacija. Osim toga tu su poboljšanja same platforme, poput podrške do 1 PB volumena za super veliku pohranu. DSM 7.0 također uvodi sigurnosna poboljšanja u obliku Secure SignIn. Ovaj potpuno novi sistem provjere autentičnosti je ustvari intuitivni multi-faktorski pristup Synology uređajima.

Nova rješenja i podatkovni centar C2

C2 Password, C2 Transfer i C2 Backup su samostalna rješenja koja udovoljavaju savremenim potrebama za zaštitom lozinki, dijeljenjem osjetljivih datoteka i sigurnosnim kopijama svih krajnjih tačaka i uobičajenih SaaS usluga u oblaku.

"Četiri godine uvođenja i rada naše usluge u oblaku omogućile su nam da integrišemo našu stručnost u upravljanju podacima s novim tehnologijama, omogućujući inovativne optimizacije koje nam omogućuju isporuku pouzdanog, ali izuzetno konkurentnog rješenja," rekao je Wong. "Sada tražimo put brzog širenja na dodatna mjesta kako bismo se obratili potencijalnim kupcima."

Već je u toku novi podatkovni centar na Tajvanu, koji se nalazi usred svih ključnih tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji. Proširenje omogućuje cjelokupnom portfelju C2 da bude bliži kupcima, smanjujući kašnjenje i poboljšavajući iskustvo krajnjeg korisnika na način sličan onome što lokalna Synology NAS i SAN rješenja rade za rubne implementacije.

"DSM 7.0 i novo proširenje C2 donose novi pogled Synology-a na upravljanje podacima," rekao je Wong. "Nastavit ćemo pomicati granice još dalje bližom integracijom, donoseći zajedno najbolje i od lokalnih i od cloud arhitektura."

Za više informacija kontaktirajte Xenon forte d.o.o. Sarajevo, ovlaštenog Synology distributera za Bosnu i Hercegovinu na e-mail info@xenon-forte.ba ili pozovite na 033 767 111.

PODIJELI:
TAGOVI: Xenon forte Synology

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo