Predstavnici MKF Partner uručili ručnu termalnu infracrvenu kameru UKC Tuzla

Filantropi

Predstavnici MKF Partner uručili ručnu termalnu infracrvenu kameru UKC Tuzla

23.04.2020 14:13:55 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici Mikrokreditne fondacije Partner, danas su Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, uručili ručnu termalnu infracrvenu kameru. Prema riječima Selme Jahić, direktorice Sektora za marketing riječ je o jednoj od 15 termalnih kamera koje će biti podjeljene zdravstvenim ustanovama širom BiH. "Kao društveno odgovorna kompanija odlučili smo dati podršku i pomoći zdravstvenim ustanovama koje su u ovoj epidemiološkoj situaciji najviše izložene. Termalne kamere koje ćemo podijeliti su namijenjene za brzu dijagnostiku tjelesne temperature pacijenata."

U ime Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla na donaciji se zahvalio v. d. direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović koji je istakao da će donirane termalne kamere biti od značajne pomoći zdravstvenom osoblju na trijažnom punktu koje će moći brže i preciznije izvršiti mjerenje tjelesne temperature kod potencijalnih pacijenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi