Preko energijske efikasnosti do donacije od 10% do 20%

Finansije i konsalting

Preko energijske efikasnosti do donacije od 10% do 20%

25.10.2018 12:32:50 / Izvor: Akta.ba

Imate li kuću koja je još uvijek bez izolacije i prozore koje treba zamijeniti? Partner MKF ima savršeno rješenje za vas - mikrokredit za energijsku efikasnost koji vam vraća između 15% i 20% uloženih sredstava.

Da li ste znali da je postavljanjem energijski efikasnih prozora i vrata u kombinaciji sa zamjenom starog sistema grijanja novim, efikasnijim sistemom/kotlom, moguća ušteda energije i do 60% godišnje, u odnosu na trenutne troškove za grijanje/hlađenje u vašem stambenom objektu? Pored ušteda u energiji ostvarite i povrat na uložena sredstva:

  • Ukoliko koristite mikrokredit za energijsku efikasnost u Partner MKF i investirate u jednu mjeru (na primjer, zamijenite prozore), na vaš račun se vraća donacija od 15% od ukupne vrijednosti fakture.
  • Ukoliko sredstva od mikrokredita investirate u dvije i više mjera (na primjer, zamjenite prozore i nabavite kotao na pelet), na vaš račun se vraća donacija od 20% od ukupne vrijednosti fakture.

Kako ostvariti donaciju?

  1. Odaberete dobavljača za prozore i vrata/termo-izolaciju/grijanje/solarne sisteme i uzmete predračun.
  2. Na osnovu predračuna aplicirate za mikrokredit u Partner MKF.
  3. Kada dobijete kreditna sredstva, kupite odabrani proizvod.
  4. Kada ugradite proizvod, donesete fiskalni račun u Partner MKF.
  5. Sljedeći mjesec na vaš račun dobijete donaciju u iznosu od 15 – 20% vrijednosti fakture.  

Za ulaganje u energijsku efikasnost u vašem biznisu:

Partner mikrokreditna fondacija nastavlja sa pokretanjem projekata u oblasti energijske efikasnosti i u saradnji sa Njemačkom razvojnom bankom omogućili smo povoljnosti za ulaganje u energijsku efikasnost u biznisu u vidu donacije koja iznose 10% od uloženog. Ukoliko npr. klijent uloži 10.000 KM u mjere energijske efikasnosti u biznisu, ostvarit će povrat novčanih sredstava u iznosu od 1.000 KM.

Kontaktirajte Partner MKF za više informacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting