al
Primopredaja sanitetskog vozila za potrebe Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš

Filantropi

Primopredaja sanitetskog vozila za potrebe Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš

02.04.2021 12:40:37 / Izvor: Akta.ba

Općina Novo Sarajevo je ustupila na korištenje sanitetsko vozilo za potrebe Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš". Primopredaja je izvršena ispred ove zdravstvene ustanove u prisustvu načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića i direktora Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Ovo je nastavak aktivnosti Općine Novo Sarajevo kako bi se građanima, ali i medicinskim ustanovama pružila neophodna pomoć za vrijeme pandemije koronavirusa.

U cilju pomoći i pružanja podrške najugroženijoj populaciji stanovništva, krajem prošle sedmice, Općina Novo Sarajevo je dodijelila putničko motorno vozilo marke NISAN – tip PATHFINDER za potrebe timova OO Crvenog križa Novo Sarajevo. Kako bi najranjivija  populacija građana smanjila svoje kretanje, kontakte i mogućnost zaraze virusom COVID 19, Služba za civilnu zaštitu u saradnji sa Općinskom organizacijom Crvenog križa Novo Sarajevo oformila je deset timova, po dva volontera, koji zajedno sa sekretarima novosarajevskih mjesnih zajednica pružaju pomoć i podršku starijim i ugroženim kategorijama stanovništva. Timovi obilaze rizične i ugrožene kategorije stanovništva na području Općine, te im pružaju neophodnu pomoć u nabavci lijekova  i  prehrambenih artikala, kao i dostavu toplog obroka.

Na ulazu u Službu radiološke i ultrazvučne dijagnostike Doma zdravlja Novo Sarajevo, a kako bi se održavala propisana distanca i usmjeravanje pacijenata u ulici Bihaćka, postavljena je zaštitna ograda u dužini od 32 metra, te ograda u dužini  od 20 metara prema  Drive in COVID punktu. Postavljene su, također i dvije pagode sa klupama u cilju  zaštite pacijenata, korisnika usluga Doma zdravlja u slučaju vremenskih neprilika.U cilju zaštite medicinskog osoblja, Općina Novo Sarajevo je u prethodnom periodu dodijelila određenu količinu zaštitne opreme i  dezinfekcionih sredstava ovoj ustanovi.

Ispred objekata III Policijske uprave u ulici Zmaja od Bosne broj 15, na mjestima  izdavanja putnih isprava i drugih dokumenata, postavljena je ograde u dužini 40 metara čime su poboljšane epidemiološke mjere po pitanju smjera kretanja i održavanja propisane distance.

Općina Novo Sarajevo nastavit će provoditi aktivnosti, u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, koje su usmjerene na preventivnom djelovanju u suzbijanju širenja infekcije izazvane virusom COVID-19.

PODIJELI:

TAGOVI: sanitetsko vozilo Hasan Tanović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi