al
Privatna bh. kompanija poklonila mašine učenicima Srednje škole Drvar

Filantropi

Privatna bh. kompanija poklonila mašine učenicima Srednje škole Drvar

25.02.2021 11:48:14 / Izvor: Akta.ba

Suočavajući se sa trenutnom epidemiološkom situacijom menadžment Srednje škole Drvar bio je primoran potražiti pomoć od privatne kompanije. Naime, učenici smjera krojač nisu mogli obavljavati praktičnu nastavu u kompaniji s kojom je prije pandemije potpisan ugovor, pa je opstanak ovog odjeljenja doveden u pitanje.

"Zahvaljujući kompaniji Alma Ras koja je imala sluha za naše potrebe, dobili smo četiri mašine za šivanje a koje su za našu školu od višestrukog značaja. Izvođenje praktične nastave za krojače od sada će se odvijati u prostorijama naše škole, što će doprinijeti i samom kvalitetu nastave, a ujedno učenici neće ovisiti od uslova koje nam privredni subjekti postavljaju. Nadamo se da ovakav gest kompanije Alma Ras neće ostati usamljen te da će njihov primjer slijediti i ostali, u skladu sa vlastitim mogućnostima, kako bismo, zajedničkim snagama, mlade ljude osposobili za tržišta rada. Shodno svemu navedenom, u ime roditelja, učenika i radnika Srednje škole Drvar, zahvaljujemo im se na velikodušnosti i humanosti", riječi su Dijane Vještica Karanović, direktorice ove škole.

"Pandemija koja je pogodila cijeli svijet, naučila nas je da se prilagođavamo novim okolnostima  ali i da postanemo senzibilniji jedni prema drugima. Sretni smo jer smo imali mogućnost donirati mašine koje će napraviti dodatni iskorak u obrazovanju i doprinijeti kvalitetnijoj implementaciji nastave učenika Srednje škole Drvar. Ovu priliku bih iskoristila i ispred kompanije učenicima poželjela uspješnu i sretnu školsku godinu, kao i svim budućim naraštajima", riječi su Mervane Muhović, PR-a kompanije Alma Ras.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi