al
Proizvodni procesi Perutnine Ptuj BH započinju, odvijaju se i završavaju u BiH

Predstavljamo

Proizvodni procesi Perutnine Ptuj BH započinju, odvijaju se i završavaju u BiH

26.02.2020 08:25:57 / Izvor: Akta.ba

Kvaliteta mesa i proizvoda Perutnine Ptuj-BH koje toliko volimo, nije slučajna. Rezultat je tradicije, domaćeg uzgoja i kontrolisane proizvodnje, odnosno svakog koraka proizvodnog procesa što dokazuju i brojni certifikati kvalitete. Proizvodi Perutnine Ptuj-BH već dugi niz godina poznati su kao vrhunski. Modernom čovjeku omogućavaju uživanje u odličnim okusima, prilagođenima vremenu i savremenom načinu življenja.

Prirodne vrijednosti

Meso peradi je zbog svojih vrijednih nutritivnih tvari omiljeno u pripremi različitih obroka. Niži sadržaj nezasićenih masti, biološki visoko vrijedne bjelančevine, vitamini skupine B i prijeko potrebne masne kiseline osnovne su značajke mesa peradi nužne za naš rast i razvoj.

Prepoznatljiv okus proizvoda

Perutnina Ptuj-BH se od ostalih evropskih proizvođača razlikuje, prije svega, po malim farmama raspršenima širom zemlje u prirodnom okolišu Bosne i Hercegovine, kontrolisanom uzgoju u zatvorenim  peradarnicima i ličnom odnosu, te stalnoj brizi kooperanata za dobrobit životinja što se odražava na prepoznatljivom okusu proizvoda.

BiH porijeklo

Proizvodni procesi započinju, odvijaju se i završavaju u Bosni i Hercegovini. Postupak garantuje sljedljivost koja nas vodi od korištenih sirovina, preko brojnih proizvodnih procesa sve do finalnog proizvoda. Kooperant, datum proizvodnje i ostali podaci sljedljivosti na odgovarajući su način kontrolisani i dokumentovani u internim dokumentima Perutnine Ptuj-BH. »LOT« broj je broj otisnut na ambalaži. Označava porijeklo proizvoda kada na ambalaži nije otisnut naziv kooperanta.

Kontrola na svakom koraku

Perutnina Ptuj-BH je jedan od rijetkih prehrambenih sistema koji u okviru proizvodnje proizvoda koristi reprodukcijske lance kojima je moguće kontrolisati svaki korak u procesu. Dnevno radimo brojne laboratorijske analize. Stalni nadzor vlastitih službi i državne veterinarske inspekcije garancija su besprijekornosti i sigurnosti svih naših proizvoda. U svim fazama proizvodnje vrijede strogi sigurnosni propisi i sljedljivost istih, kroz postavljeni sistem kontrole kritičnih tački HACCP čime je mogućnost neprimjerene kvalitete finalnog proizvoda svedena gotovo na nulu.

Certifikati i standardi kvalitete

Visoki standardi kvalitete otvaraju im vrata do zahtjevnih kupaca na tržištima Evrope i šire. Zbog dugogodišnje uspješne saradnje postali su poželjan i pouzdan partner.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo