al
Projekat dodjele plastenika za korisnike socijalne pomoći

Filantropi

Projekat dodjele plastenika za korisnike socijalne pomoći

19.04.2021 15:39:27 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Općine Jablanica, u petak 16.04.2021. godine,  upriličen je prvi sastanak sa predstavnicima  Humanitarne organizacije "Arbeiter Samariter Bund" e.V. iz Republike Njemačke (ASB), predstavnicima Općine Jablanica i predstavnicima JU "Centar za socijalni rad Jablanica, a po pitanju implementacije projekta plastenika.

Humanitarna organizacija "Arbeiter Samariter Bund" e.V. iz Republike Njemačke provodi peti po redu projekat pod nazivom "Socijalno–ekonomska podrška izuzetno ranjivim porodicama i lokalnim pružaocima socijalnih usluga u 16 lokalnih zajednica u BiH", među kojima je i Općina Jablanica, a koje sufinansira Ministarstvo vanjskih poslova Republike Njemačke i ASB. Općina Jablanica će sufinasirati projekat u vrijednosti od 6.400,00 KM.

Projekat je zvanično počeo sa implementacijom 01.04.2021. i trajat će do 31.12.2021. godine, ukupno devet mjeseci. Projekat ima za cilj dodjelu osam plastenika za korisnike socijalne pomoći, a implementacija će se vršiti u saradnji sa JU "Centar za socijalni rad" Jablanica.

PODIJELI:

TAGOVI: općina Jablanica plastenici

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi