Projekat opremanja 21 učionice smart projektorima

Filantropi

Projekat opremanja 21 učionice smart projektorima

11.09.2019 08:58:52 / Izvor: Akta.ba
U Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu danas je svečano izvršena primopredaja implementiranog projekta opremanja 21 učionice smart projektorima. Projekat je finansirala organizacija International WAQF Fund iz UK, a implementirao Islamic Relief Worlwide – BiH.

"Ovo je treća medresa koju Islamic Relief pomaže, odnosno u kojoj implementira ovakav projekat. Nadam se da mi neće zamjeriti druga dva direktora medresa iz Travnika i Visokog, ali za nas Gazi Husrev-begova medresa je prva medresa po značaju za muslimane Bošnjake u Evropi. Imamo plan da nastavimo sa implementacijom ovih projekata i da sve medrese u BiH dobiju ovakve ili slične table", kazao je Emir Čiča, direktor Islamic Relife u BiH i nastavio: "U do sada tri implementirana projekta, uključujući i Gazi Husrev-begovu medresu, Islamic Relief je uz pomoć International WAQF Fund, utrošio 185.000 KM. Nadamo se da ćemo na ovom putu istrajati, jer za mene je ova vrsta projekata jedna od najvažnijih iz razloga što kroz edukaciju najbolje mijenjamo svoje društvo i čuvamo svoje vrijednosti."

Hfz. Mensur Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese, izrazio je zahvalnost Islamic Relief-u na realizaciji vrijednog projekta, kojem su se najviše obradovali učenici i učenice.

"Svjedočite našoj radosti zbog poklona koji će obradovati blizu 500 učenika i učenica koji u ovoj školskoj godini pohađaju Gazi Husrev-begovu medresu. Ali, i sve one koji će narednih godina pohađati medresu i koristiti ova pomagala u nastavi. Ljudi se raduju poklonima, a posebno se obraduju poklonima koje dobiju iznenada i neočekivano. Upravo je takva vaša donacija Gazi Husrev-begovoj medresi“, kazao je Malkić, te dodao da ga je prije nekoliko mjeseci hafiz Čiča obavijestio da je u planu realizacija projekta opremanja učionica medrese smart projektorima.

Malkić je kazao i da se nada da će odgovorni zbog donacije biti višestruko nagrađeni.

"Želimo naglasiti da će ova vrijedna donacija doprinijeti poboljšanju kvaliteta nastave u Gazi Husrev-begovoj medresi, školi koja već 482 godine radi u kontinuitetu, odgaja i obrazuje naše mladiće i djevojke i priprema ih za izazove koje nosi vrijeme u kojem će oni živjeti i raditi." Na kraju, Malkić je naglasio da čini dovu da učenici Gazi Husrev-begove, ali i drugih medresa u BiH, budu najpametniji učenici u državi.

Humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide je prisutna u BiH od 1992. godine pružajući adekvatnu pomoć za stanovništvo. Od samog početka rada naš cilj je pomoći ugroženima, naročito djeci.

Stipendiranje siročadi - djece bez jednog ili oba roditelja, jedan je od najvažnijih i najvećih projekata koje realizujemo. U poslijednjih 26 godina uručili smo više od 170.000 stipendija.

U prosjeku 1.300 djece godišnje bude stipendirano od strane Islamic Relief-a.

Aplikacije za pomoć djeci bez jednog ili oba roditelja svakodnevno pristižu na našu adresu i trenutno oko 300 djece čeka na svog sponzora.

Ukoliko i Vi želite postati donator za neko od ove djece možete kontaktirati organizaciju Islamic Relief BiH na slijedeće telefone: 033 666 - 223 ili 033 666 - 224 ili na email: info@islamic-relief.ba
 
Više informacija o radu organizacije Islamic Relief možete pronaći na web site-u www.islamic-relief.ba kao i društvenim mrežama www.facebook.com/IRBIH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi