Projekat tabla: Imtec isporučio opremu za steam koncept obrazovanja

23.03.2021 12:38:07
Projekat tabla: Imtec isporučio opremu za steam koncept obrazovanja

Imtec d.o.o. je izvršio isporuku opreme za STEAM koncept obrazovanja u okviru Projekta opšteg obrazovanja (TABLA)

Tokom mjeseca decembra 2020. godine i januara 2021. godine Imtec d.o.o. je izvršio isporuku opreme za STEAM koncept obrazovanja u okviru Projekta opšteg obrazovanja (TABLA) kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi Save the Children.

TABLA je projekat kojim se na širokom planu, u periodu od pet godina, želi doprinijeti osavremenjenju sistema obrazovanja u BiH. Ovim projektom će se unaprijediti ishodi učenja kod učenika, nastavnici opremiti znanjem i vještinama za inovativniji i progresivniji način rada, te izgraditi kapaciteti kako bi se u odgojno-obrazovni proces uveli savremeni koncepti kao što je STEAM, ekonomija zasnovana na znanju, učeničke kompetencije 4K (Kritičko mišljenje, Kreativnost, Komunikacija, Zajednički rad), ishodi učenja i pedagoške kompetencije (pedagogija, psihologija, didaktika i metodologija).

Predmet isporuke je bio Arduino starter kit i LEGO Mindstorms. Arduino Starter Kit pruža učenicima sve što je potrebno da nauče o osnovama elektronike i programiranja.  Modularan je i svaki se dio može koristiti sa drugim dijelovima za stvaranje projekata kao i proširiti sa drugim setovima i komponentama. 

LEGO Mindstorms je STEAM rješenje koje učenicima pruža sve resurse za dizajn, izradu i programiranje njihovih projekata pomažući im da razviju osnovne vještine kao što su kreativnost, kritičko razmišljanje suradnja i komunikacija. Set uključuje EV3 Brick, kompaktni i programabilni računar koji omogućava upravljanje motorima i prikupljanje povratnih informacija senzora pomoću intuitivnog softvera za programiranje i evidentiranje podataka.

Više o ovom projetku možete saznati OVDJE. Imtec aktivno učestvuje u procesu digitalizacije obrazovanja od 2014. godine kroz isporuku opreme za interaktivnu nastavu i STEAM koncept, usluge puštanja u rad navedene opreme, te edukacije nastavnog osoblje za korištenje. Imtec je ovlašteni SMART partner u isporuci i implementaciji interaktivnih tabli i ekrana za BiH, te vlasnik ekskluzivnog ugovora o zastupanju kompanija Kitronik, TTS group, i Makeblock za područje BiH, a u svoj ponudi ima i opremu drugih proizvođača opreme za STEAM.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi