al
Projekti podrške porodici i mladima

Filantropi

Projekti podrške porodici i mladima

10.02.2020 13:22:25 / Izvor: Akta.ba

Upriličen je sastanak predstavnika Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i predstavnika organizacije World Vision u Bosni i Hercegovini. Na sastanku se razgovaralo o realiziranim aktivnostima u okviru saradnje na projektima "Putevi nade za zaštitu djece" i "Snaga porodice“ te unaprjeđenju saradnje u partnerskim projektima usmjerenim na podršku porodici i mladima.

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Ismail ef. Smajlović i direktorica World Visiona BiH Larisa Klepac potpisali su Memorandum o razumijevanju i Sporazum o implementaciji projekta koji se odnosi na izdavanje i distribucija Priručnika Snaga porodice za moderatore i edukatore u projektu "Snaga porodice".

U svojstvu osoba zaduženih za implementaciju ovog projekta i o značaju i kvaliteti seminara sa radionicama realiziranih na području četiri muftijstva u Bosni i Hercegovini i planiranih aktivnosti u narednom periodu ispred Uprave za vjerske poslove i organizacije World Visiona govorile su dr. Safija Malkić i mr. Nikica Lubura-Reljić  te dr. Enes Svraka i prof. Dragana Bulić o zajedničkim projektima i radionicama za mlade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi