al
Prunus projektuje energetski efikasan sistem ventilacije i klimatizacije

Industrija i energetika

Prunus projektuje energetski efikasan sistem ventilacije i klimatizacije

08.03.2019 09:23:48 / Izvor: Akta.ba

Firma Prunus d.o.o. Sarajevo osnovana je 1996. godine u Sarajevu, sa sjedištem u ulici Kasindolska cesta broj 87, Ilidža.

Osnovne djelatnosti ove firme su: inžinjering, projektovanje, proizvodanja i izvođenje mašinskih instalacija - ventilacija, klimatizacija, grijanje, prateći elektro radovi i automatska regulacija.

Tokom razvoja firme, otvorili su modernu proizvodnu liniju za proizvodnju ventilacionih kanala (pravougaoni i spiro program), elemeneta ventilacionog sistema (distributivni i regulacioni), građevinske limarije i bravarije. Proizvodni pogon je smješten na 700 m2 površine.

Kada je u pitanju ventilacija i klimatizacija Prunus d.o.o. nudi kompletnu izradu projektne dokumentacije, od idejnog do izvedbenog projekta.

Njihova vodilja je da obezbjede investitoru i korisniku termalni komfor u prostoru u kojem svakodnevno boravi i radi, a sve u skladu sa njegovim željama i potrebama. Izradu projektnih rješenje vrše u skladu sa svjetskim aktuelnim standardima i normama KGH instalacija, aktuelnim zakonskim regulativama iz oblasti termotehničkih instalacija, te uz stalnu konsultaciju i savjetovanje njihovih stručnih lica sa klijentima, projektantima, arhitektama, proizvođačima i investitorima.

Prilikom projektovanja i odabira opreme za instalacije, vode računa o uštedi energije, uticaju i zaštiti životne sredine.

Njihov cilj je projektovati energetski efikasan sistem koje će zadovoljiti sve kriterije termalnog komfora tretiranog prostora.

Njihova referentna lista i završeni projekti govore puno o njima, a iste možete pogledati na njihovoj web stranici www.prunus.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika