Prvi potpuno električni BMW Gran Coupé

19.03.2021 09:17:11

BMW Concept i4 označava početak novog električnog doba za BMW Gran Coupée

Jeste li spremni za novu dimenziju elektrificiranog užitka u vožnji? BMW Concept i4 prvi je potpuno električni BMW Gran Coupé - i fascinantan primjer kako se električni pogonski sustav afirmirao u BMW-u. Opremljen BMW eDrive tehnologijom pete generacije, BMW Concept i4 postiže zadivljujuće brojke performansi. Vozač i putnici mogu se veseliti nevjerojatnom sportskom osjećaju vožnje koji se ne može izraziti samo brojkama. Ovaj gotovo tihi dinamički razvoj snage nešto je što jednostavno treba doživjeti. S izvanrednim dometom do 600 kilometara, inovativni BMW električni automobil postavlja nove standarde u pogledu svakodnevne upotrebljivosti i mogućnosti na veće udaljenosti.

Istražite sportski i elegantan dizajn i modernu estetiku potpuno novog BMW Concept-a i4 i steknite uzbudljiv pregled BMW-a i4 - prvog potpuno električnog serijskog modela proizvodnje u BMW-ovom premium segmentu srednje veličine, koji će započeti sa proizvodnjom 2021. godine.

i4

Elektrificirana estetika nove generacije

BMW Concept i4 označava početak novog električnog doba za BMW Gran Coupée. Jasan dizajn površine, linija krova u stilu fastbacka i nježno oblikovani oblik daju vozilu atletski i elegantan izgled, koji je dodatno poboljšan modernom vanjskom nijansom boje Frozen Light Copper. Precizne konture naglašavaju izvanredan dinamički potencijal čisto električnog pogonskog sustava. Pored toga, plavi elementi na prednjoj, bočnoj i stražnjoj strani vode na BMW i porijeklo ovog Gran Coupéa usmjerenog prema budućnosti. Kokpit BMW Concept i4 ima minimalistički dizajn i dosljedno je orijentiran prema vozaču s velikim zakrivljenim zaslonom kao središnjom prezentacijskom jedinicom. U isto vrijeme, lagani i prozračni dizajn interijera sa cjelokupnim staklenim krovom Panorama optimalno izražava smirenost i autoritet električnog pogona.

Velika zatvorena dvostruka rešetka s bubrezima i dva samostojeća LED elementa s obje strane daju prednjem dijelu BMW Concept i4 karakteristično lice. Bez obzira za koju se perspektivu odlučite, plavi stilski elementi oko Gran Coupé-a s četiri vrata referenciraju električne gene i svjedoče o članstvu u BMW i obitelji. Stražnji dio koncepta BMW i4 nalazi se nisko iznad ceste i reže široku vodoravno naglašenu figuru. Tanka stražnja svjetla u obliku slova L nastavljaju temu kako bi stvorili autentičan završni izgled smirenosti i modernosti. Brojne aerodinamičke mjere kao što su elementi difuzora straga i isključivo stilizirani kotači ne samo da optimiziraju otpor vuče, već istodobno podvlače cjelokupni dinamički dojam. U unutrašnjosti je zakrivljeni zaslon okrenut prema vozaču, a sklopka za odabir stupnja prijenosa proizvodi futurističku modernost s maksimalnom orijentacijom vozaču. Elementi poput iDrive regulatora i gumba za memorijsko sjedalo na vratima dovršeni su u luksuznom kristalnom staklu. Moderni dizajn zaokružuje sjedala izrađena od kombinacije odabranih tkanina/koža, održivo proizvedenih materijala.

Zvuk BMW Concept i4

BMW Concept i4 ne odlikuje samo individualni dizajn, već i vlastiti specifični zvuk. Vizionarski i jedinstven zvučni dizajn razvijen je pod brandom BMW IconicSounds Electric u suradnji sa svjetski poznatim skladateljem Hansom Zimmerom. BMW IconicSounds Electric ima za cilj emocionalizirati BMW-ova električna vozila i učiniti ih zvučnim pomoću pojedinačnih zvučnih svjetova. Zvuk "Limen" BMW Concept i4 to postiže do savršenstva - kombinira budućnost s tradicijom i daje vozaču osjećaj bezgranične slobode. Ovdje možete doživjeti jedinstveni svijet zvuka BMW Concept i4, u rasponu od pokretačkih zvukova u načinu rada "Core" do intenzivnijih i izraženijih zvukova načina "Sport". Također je uključena akustična prezentacija otvaranja vrata i početni scenarij u trenutku odlaska vozila.

Posjetite Auto centar Tomić za više informacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika