al
Putovanje na Maltu za 1. maj sa Relax Tours-om

Turizam i gastro

Putovanje na Maltu za 1. maj sa Relax Tours-om

25.02.2020 12:34:47 / Izvor: Akta.ba

MALTA-1.MAJ

Termini putovanja:  

 01.05. – 06.05.2020.

 6 dana 

 Prijevoz: Avion

Putovanje na Maltu – tamo gdje se duh Evrope prepliće sa mirisom Afrike. Malta je grupa od 3 ostrva u Mediteranu. Zanimljiva i burna historija ostrva, praćena jednim od najboljih plaža u Evropi i bogatim noćnim životom, učinili su od Malte jedno od najinteresantnijih turističkih destinacija za odmor u Evropi u posljednjih nekoliko godina.

Ostrvo se nalazi u velikoj blizini Italije (96 km od Sicilije), a ni Afrika joj nije daleko (291 km). Sa svojom malom površinom i malim brojem stanovnika, Malta je prava mikro zemlja i jedna od najmanjih zemalja Evrope, a njen glavni grad Valletta ima svega 7.000 stanovnika!

Malta je istovremeno mjesto prepuno tajni. Toliko toga nerazjašnjenog i dan danas postoji ovdje, da arheolozi i historičari iz čitavog svijeta, desetinama godina unazad rade na rasvjetljavanju nekih od misterija ostrva. Tu se prije svega misli na stare hramove Hagar Qim i Mnajdru, ali i na brojne druge lokalitete poput Prozora Azora. Otkrijmo tajnu Malte zajedno…

CIJENA ARANŽMANA  po osobi – kalkulacija rađena na bazi 30 putnika:

 

HOTEL

Cijena za rane rezervacije do 25.02.

Cijena za redovne rezervacije:

Hotel Golden Tulip Vivaldi 4* ili sličan 

  https://vivaldi.goldentulip.com/

1099 KM

    1199 KM

ARANŽMAN UKLJUČUJE: 

  • Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Malta - Sarajevo 
  • Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
  • Smještaj u hotelu 4* na bazi noćenja sa doručkom 
  • Pratilac grupe iz Relax Tours-a (uz minimalno 30 prijava)
  • Organizacija putovanja
  • City taxu

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:                          

  • Aerodromske takse + 435 KM 
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 390 KM
  • Fakultativni izleti
  • Putničko zdravstveno osiguranje

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / 01.05.2020 / SARAJEVO –ISTANBUL - MALTA 

Okupljanje grupe na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta: Let TK 1022   za Istanbul u 09:05 h. slijetanje u Istanbul predviđeno u 12:00 h. Nastavak leta za Maltu  u 17:15 h na letu TK 1371 , slijetanje na Maltu je predviđeno u 18:45 h  (sva vremena su lokalna). Po dolasku susret sa lokalnom agencijom te transfer do hotela. odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje

II DAN / 02.05.2020/ VALLETTA – 5D SHOW

Doručak. Nakon doručka preporučujemo vam fakultativni izlet u Vallettu. Tokom razgleda kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. Viteški red sv. Ivana upravljao je ostrvima 268 godina, a Valleta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iza vrtova Barracca. Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana, Palazzo Parisio, crkveni muzej (ulaznica nije uključena). Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Imat ćete priliku posjetiti 5D show  koji pokazuje historiju Malte na vrlo zanimljiv način. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.  Povratak u hotel. Noćenje. / MAL9.12.2018

III DAN / 03.05.2020  / MDINA- MARSAXLOKK

Nekadašnji glavni grad Malte, Mdina, još je poznat pod nazivom ‘Tihi grad’ zbog svoje mirne atmosfere koja vas vodi hiljadama godina nazad u historiju. Riječ je o drevnom gradu okruženom utvrdama, miješajući srednjovjekovni i barokni stil. Mdina je bila dom plemićkih obitelji stoljećima zbog čega ćete prilikom posjete vidjeti mnogo impresivnih palača. Susjedni Rabat originalno je bio predgrađe Mdine, a kulturno i historijski je veoma značajno mjesto na Malti. Otkrijte vrtove, crkve a definitivno posjetite Crkvu sv. Pavla, Roman Villu (ulaznice nisu uključene u cijenu) i upoznajte Maltu malo bolje. Nakon toga ćemo posjetiti Marsaxlokk – Ovo je najveće ribarsko naselje na Malti. Zanimljivo je da su čamci tradicionalno ofarbani u razne boje, ali i da sa obje strane imaju po Ozirisovo oko kao hamajliju – običaj za koji se vjeruje da potiče još od Feničana, koji su ovdje imali važno uporište. Izlet se nastavlja vožnjom do Plave Pećine-Blue Grotto (karta za vožnju brodićem nije uključena u cijenu).  

IV DAN / 04.05.2020/ POPEYE VILLAGE

Doručak. Nakon doručka reporučujemo vam fakultativni izlet u Popeye Village. Na sjeveru otoka nalazi se slikovito mjestašca Popeye Village, izgrađeno kao kulisa filma Popeye s Robin Williams-om. Danas je ovo obiteljsko izletište s pregršt sadržaja za djecu i predivnom uvalom s kristalno čistim morem, gdje ćete čitav dan moći uživati u kupanju, sunčanju, igranju i istraživanju.(uključene ulaznice) Povratak u hotel. Noćenje

V DAN / 05.05.2020  / GOZO

Doručak. Nakon doručka preporučujemo vam fakultativni odlazak Krstarenje i posjeta ostrvu Gozo, koje je po Homerovoj Odiseji bilo dom nimfe Kalipso, sa očuvanim prirodnim i historijskim znamenitostima. Ovaj otok je naprosto savršen za sve koji žele imati sadržajan odmor.. Istražite višestoljetne kuće i pravi dragulj Goza koji je nekoć branio grad od napadača. U okviru izleta predviđena je i posjeta glavnom gradu ostrva - Victoria, sa prelijepom katedralom i zidinama Citadele, sa koje se pruža nevjerovatan pogled na čitavo ostrvo.   Kako je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje će te moći kupiti neke od rukotvorina. Dok ste tamo, ne zaboravite uživati u neodoljivim mediteranskim delicijama Goza. Povratak u hotel.Noćenje.

VI DAN / 06.05.2020 / MALTA-ISTANBUL-SARAJEVO

tel. VI DAN / 06.05.2020 / MALTA-ISTANBUL-SARAJEVO     

Doručak, odjava iz hotela i polazak ka  aerodromu. Prijava na let TK1370 za Istanbul u 10:35 h, predviđeno vrijeme za slijetanje je   

14:00 h. Nastavak leta za Sarajevo u 19:10 h. Predviđeno vrijeme dolaska u Sarajevo je 20:05 h.(sva vremena su lokalna).

NAPOMENA: Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Malte.

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

 

PODIJELI:

TAGOVI: Malta 1. maj Relax Tours

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro