al
Putovanje Španija i Italija: Najljepše što nam Mediteran nudi

Turizam i gastro

Putovanje Španija i Italija: Najljepše što nam Mediteran nudi

29.04.2019 13:58:06 / Izvor: Akta.ba

Agencija Sol Azur je pripremila prelijepo putovanje u Španiju i Italiju.

ŠPANIJA + ITALIJA/AVION + BROD

ŠPANIJA + ITALIJA/AVION + BROD (JUNI)

9DANA
BUS + AVIO + BROD

(DUBROVNIK – BARSELONA - LLORET DE MAR + KRSTARENJE BARSELONA - RIM + RIM)
BUS + AVIO + BROD / 9 DANA

1. DAN  – (23.06.2019 –NEDELJA) SARAJEVO - DUBROVNIK

Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 22:30h. Polazak u 23:00 iz Sarajeva. Noćna vožnja luksuznim turističkim autobusima na relaciji Sarajevo – Dubrovnik.

2. DAN  - (24.06.2019. – PONEDELJAK) DUBROVNIK – BARSELONA – LLORET DE MAR

Dolazak na aerodrom u Dubrovniku u jutarnjim satima. Pasoška i carinske kontrole. Let na relaciji Dubrovnik – Barcelona (Vueling). Polijetanje iz Dubrovnika 08:55h. Očekivano slijetanje na aerodrom u Barceloni u 11:15h. Transfer do Lloret de Mar-a. U popodnevnim satima dolazak u najpoznatiji turistički centar na Kosta Bravi - LLoret de Mar (65 km od Barselone). Smještaj u hotel sa 3* (na bazi 5 polu pansiona – na bazi švedskog stola). Poslijepodne predviđeno za odmor i kupanje. Večera. Noćenje. 

3 - 6. DAN – (25 -28.06.2019. – UTORAK - PETAK) – LLORET DE MAR – COSTA BRAVA

Polupansion. Vaš boravak u Španiji učiniti će nezaboravnim odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENCO, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AQUARIUM, DISKOTEKA TROPICS... Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom „noćnom životu” Lloreta i Barselone.

Osim predviđenih izleta, vrijeme u Španiji možete iskoristiti uživajući u kupanju, odmaranju i sunčanju na prelijepim pjeskovitim plažama Kosta Brave. Provjerite zašto su plaže Ljoret de Mara vlasnice „Plave zastave“ koja se dodjeljuje plažama na osnovu kvaliteta vode, kvaliteta pjeska, sigurnosti za plivače i ispunjenošću pratećim sadržajima.

7.DAN – (29.06.2019. – SUBOTA)  -  LLORET DE MAR - BARSELONA

Doručak. Check out iz hotela do 10h. Slobodno vrijeme za kupanje, šetnju, shopping u Lloret de Mar-u. U predvečernjim satima transfer za Barselonu. Po dolasku u Barcelonu odlazak do luke, ukrcavanje na brod i smještaj u kabine. Isplovljavanje iz luke Barselona u 22.00h... Slobodno vrijeme za korištenje jedne od mnogobrojnih pogodnosti koju pruža ovaj “ploveći hotel”: muzika uživo, disco club, casino, piano bar, bazen... Noćenje u moderno opremljenim brodskim kabinama (kupatilo, tuš/ WC...).

8. DAN  - (30.06.2019. NEDELJA) - KRSTARENJE MEDITERANOM – CIVITAVECCHIA – RIM

Jutarnji animatorski program na brodu i zabavljanje uz niz zanimljivih sadržaja. U popodnevnim satima očekivano uplovljavanje u luku Civitavecchia (oko 19h). Nakon iskrcavanja, polazak prema hotelu u Rimu. Smještaj u hotel 3* u široj gradskoj zoni Rima. Noćenje

9.DAN – (01.07.2019. PONEDELJAK) – RIM – VATIKANSKI MUZEJI - COLLOSEUM

Doručak. Odlazak do centra grada gradskim prevozom (metro/bus individualna kupovina karti) i cjelodnevni boravak u Rimu. Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama.  Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Castel Sant Angelo gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada.

Nakon posjete vatikanskim muzejima slijedi pješačka tura po Rimu u pratnji vodiča: Piazza Navona, Panteon, Fontana di Trevi, Španske stepenice, Piazza Venezia, Carski forumi, Rimski Forumi, Colloseum.

Po završetku obilaska mogućnost fakultativne posjete Colloseumu i Rimskom forumu sa ulazom u iste. Fakultativna posjeta Colloseumu, Palatinu i Rimskim forumima – najčuvenijim lokalitetima antičkog Rima. Mjesta na kome nastaje i kroz vijekove živi vječni grad. Najveći antički amfiteatar – Colloseum, najznačajniji od „sedam rimskih“ brežuljaka – Palatin i najpoznatiji trgovi – Rimski forumi, dočaraće Vam grad na drugačiji način. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

10. DAN  –  (02.07.2019. UTORAK)  - RIM – DUBROVNIK – SARAJEVO

Doručak. Check out iz hotela. U 12:00h transfer do aerodroma u Rimu. Pasoška i carinske kontrole. Let Rim – Dubrovnik (Vueling). Polijetanje iz Rima u 15:00h. Očekivano slijetanje u Dubrovnik u 16:20h. Transfer autobusom na relaciji Dubrovnik – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro