PZ Dedina - Fabrika drvenog peleta

29.06.2021 10:10:16

Fabrika drvenog peleta Dedina P.Z. je prva fabrika na području opštine Derventa

Fabrika drvenog peleta Dedina P.Z. je prva fabrika na području opštine Derventa sa modernizovanim sistemom automatskog upravljanja procesa proizvodnje.

Dedina P. Z. posjedujeme liniju za proizvodnju koja od samog početka prati visoku kontrolu kvaliteta, vlagu sirovine, izlaznu vlagu sušenja kao i kontrolu finalnog proizvoda. Proces prozivodnje se odvija po ENplus propisima u skladu sa svim parametrima za dobijanje A1 i A2 kvaliteta.

U sklopu fabrike, nalazi se i labaratorija za ispitivanje parametara poput pepela, vlage, gustoće, prečnika i slično, koji se moraju zadovoljiti da bi se dobio finalni proizovod koji zadovoljava sve evropske standarde u svijetu biomase i prerade sirove.

U toku radnog vremena više puta vrši se kontrola sirovine koja ulazi u skladište, kao i kontrola samog proizvoda – drvenog peleta. Sirovina koja ulazi u proces proizvodnje je bez stranih primjesa.

Kapacitet linije na godišnjem nivou iznosi oko 11.000 tona kvalitetnog drvenog peleta nastalog u proizvodnji ispunjavaja sve visoke kriterijume da bi se ispunili svi zahtjevi za proizvodnju peleta, a samim time dobio kvalitet proizvoda, koji je potreban samim potrošačima.

 

PODIJELI:
TAGOVI: dedina p.z. proizvodnja peleta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika