al

Obrazovanje

Radionica "Potraga za blagom" za djecu iz SOS Dječijeg sela Sarajevo

26.04.2019 08:58:33 / Izvor: Akta.ba

Uposlenici Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu su organizirali kreativnu radionicu/interaktivnu edukativnu igru pod nazivom "Potraga za blagom" za djecu iz različitih programa SOS Dječijih sela BiH, Lokacije Sarajevo.

Već četvrtu godinu zaredom Gazi Husrev-begova biblioteka pred nastupanje mjeseca Ramazana organizira ovakav vid druženja i edukacije za najmlađe iz raznih ustanova koje se brinu o djeci bez roditelja ili djeci iz socijalno ugroženih porodica. Tako je i ove godine u saradnji sa SOS Dječijim selom Sarajevo i uz podršku Općine Novi Grad Sarajevo, 26 djece, uzrasta od 7-12 godina, boravilo u Gazi Husrev-begovoj biblioteci na cjelodnevnom edukativno-zabavnom programu.

"Kroz interaktivnu edukativnu igru "Potraga za blagom" djeca su obilazila odjeljenja Biblioteke otkrivajući vrijedne primjerke kulturno-historijske baštine Bosne i Hercegovine koji se ovdje čuvaju. Cilj je bio upoznati djecu sa našim nacionalnim blagom i pisanim naslijeđem, te važnošću njenog očuvanja. Osim toga, putem ovakvog vida aktivnosti Biblioteka i njeni uposlenici, željeli su iskazati ovoj kategoriji djece svoju pažnju i gostoprimstvo, kao budućim nosiocima i aktivnim članovima našeg društva", istakao je direktor Biblioteke, mr. Osman Lavić u svom pozdravnom obraćanju u svojstvu domaćina, ali i na kraju, čestitavši svima na uspješno realiziranoj aktivnosti.

Djeci i svim prisutnima se obratio i gospodin Damir Mahmić, direktor sektora Dječije selo Sarajevo, koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog ponovnog boravka u Biblioteci, učešća djece u ovoj aktivnosti, a posebno zbog lijepe saradnje i gostoprimstva uposlenika Biblioteke.

U završnom dijelu programa, djeci su uručeni ramazanski paketići i certifikati za učešće u radionici, a prije toga djecu je dodatno razveselio nastup Latifa Moćevića, bh muzičara i umjetnika koji, između ostalog, piše i izvodi pjesme za djecu.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje