al

Filantropi

Raiffeisen banka opremila tri "Raiffeisen LAB" školska kabineta

26.10.2020 09:54:33 / Izvor: Akta.ba

"Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa principima naše strategije održivosti u okviru koje podržavamo brojne projekte fokusirane na djecu. U prethodnim godinama povodom Svjetskog dana štednje donirali smo igrališta, a opremanje kabineta u osnovnim školama predstavlja izmjenu koncepta kada je riječ o donacijama ovim povodom. Škole su prema svojim potrebama definisale koji namjenski kabinet žele, te vjerujem da će adekvatan pribor i visokokvalitetna oprema učenicima biti korisni i olakšati im usvajanje novih znanja", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da Banka nastoji biti odgovoran član društvene zajednice, graditi održivo poslovanje i doprinijeti okruženju u kojem posluje. 

Tokom ove godine opremljena su tri školska kabineta i to kabinet biologije u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Banjaluci, te kabineti za fiziku u Osnovnoj školi "Antuna Branka Šimića" u Mostaru i Osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" u Sarajevu. Opremljeni kabineti su brendirani i nose naziv "Raiffeisen LAB". Ukupna vrijednost opreme za ova tri kabineta je nešto veća od 17.500 KM. 

Projekat uručenja donacija povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka realizuje u saradnji s Western Unionom još od 2008. godine.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi