al
Raiffeisen banka podržala pet udruženja

Filantropi

Raiffeisen banka podržala pet udruženja

24.12.2018 15:03:26 / Izvor: Akta.ba

"Istinsko je zadovoljstvo u ovo praznično vrijeme biti u prilici pomoći onima kojima je to zaista potrebno. Vjerujem da će donacije udruženjima u iznosu od 70.000 KM obradovati njihove korisnike, doprinijeti njihovoj ljepšoj svakodnevnici, te biti korisne za njihove buduće aktivnosti. Sve ovo je moguće zbog razumijevanja naših klijenata koji daju punu podršku ovom tradicionalnom i humanom projektu. Uručene donacije smatramo zajedničkim donacijama naših klijenata i nas, te im se iskreno želim zahvaliti na povjerenju koje nam ukazuju kroz svakodnevno poslovanje s nama", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Povodom Nove godine Banka je donirala po 20.000 KM za tri udruženja: "SOS Dječijem selu" Sarajevo, Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka", te "Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka". Dodatno, povodom Katoličkog i Pravoslavnog Božića uručene su donacije od po 5.000 KM "JU Edukacijsko rehabilitacijski centar za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju" iz Ljubuškog i "Centru za porodicu - Kuća Radosti" iz Kotor Varoši.

"Koncept društvene odgovornosti predstavlja našu dugoročnu opredjeljenost da doprinosimo održivom razvoju, radeći sa zaposlenicima, lokalnom zajednicom i cjelokupnim društvom na unaprjeđenju kvalitete života. Dio naše strategije održivosti podrazumijeva odgovornost prema zajednici te nastojimo biti uključeni građanin uz aktivno suočavanje sa društvenim izazovima. Svjesni smo da ova udruženja trebaju kontinuiranu podršku kako bi neometano vršila svoje aktivnosti stoga na različite načine nastojimo pomoći njihov rad", rekla je gđa. Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću.

Donacije povodom praznika su dugogodišnja praksa u okviru održivog poslovanja Raiffeisen banke. Riječ je o aktivnosti koju Banka realizuje umjesto uobičajenog slanja prazničnih čestitki klijentima i poslovnim partnerima. 

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

PODIJELI:

TAGOVI: Raiffeisen banka Donacija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi