al
Raiffeisen banka praznike obilježila donacijama

Filantropi

Raiffeisen banka praznike obilježila donacijama

23.12.2019 15:50:29 / Izvor: Akta.ba

"Praznici su vrijeme darivanja i dijeljenja, zabave i zajedničkih porodičnih trenutaka. Nažalost, svjesni smo da za neke ljude praznično vrijeme nije tako jednostavno te smo sretni što možemo bar djelimično doprinijeti da njihova svakodnevnica bude ugodnija. Vjerujem da će donacije koje smo uručli povodom predstojećih praznika unaprijediti rad udruženja te poboljšati uslove za njihove korisnike. Pri tome zahvalnost dugujemo našim lojalnim klijentima bez kojih realizacija ovog projekta ne bi bila moguća. Spomenuo bih i da je Raiffeisen banka skupa sa svojim zaposlenicima pokrenula nekoliko inicijativa s ciljem pomoći zemljotresom ugroženim područjima u Albaniji", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da u okviru Raiffeisen strategije održivosti banka nastoji adresirati društvena pitanja i podržati što više organizacija čiji je rad usmjeren na najosjetljivije segmente društva.

Ukupan donirani iznos povodom vjerskih i novogodišnjih praznika u 2019. godini je 49.000 KM. Nakon što je uručila donacije povodom bajramskih praznika, Banka je povodom Katoličkog i Pravoslavnog božića donirala ukupno 10.000 KM udruženjima „Duga Centar“ Novi Travnik, „Marija Naša Nada“ Široki Brijeg, „Dječijem vrtiću Naša radost“ iz Prnjavora, te „Udruženju za djecu Suncokret“ iz Doboja. Također, povodom Nove godine donirano je po 10.000 KM „SOS Dječijem selu“ Sarajevo, Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka“, te „Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka“.

Kao društveno odgovorna kompanija Raiffeisen banka već niz godina realizuje projekte u okviru kojih povodom praznika donira sredstva umjesto slanja čestitki klijentima i poslovnim partnerima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi