al
Raiffeisen banka uručila donaciju centru za slijepu i slabovidnu djecu

Filantropi

Raiffeisen banka uručila donaciju centru za slijepu i slabovidnu djecu

08.07.2016 13:56:27 / Izvor: Akta.ba

Povodom Ramazanskog bajrama Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo uručena donacija u iznosu od 5000 KM.

"Uručenjem ove donacije nastavljamo naš dugogodišnji projekat darivanja povodom vjerskih i novogodišnjih praznika u okviru kojeg sredstva, umjesto na slanje printanih čestitki našim klijentima, usmjeravamo u donacije udruženjima čije su aktivnosti fokusirane na rad sa djecom i osobama sa posebnim potrebama. Iskoristio bih ovu priliku da napomenem da Banka također realizuje projekat u okviru kojeg kreira audio brošure, snimljene na CD-ove, namijenjene slijepim i slabovidnim osobama, a koje sadrže informacije o proizvodima i uslugama Banke", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da na ovaj način Banka ovom segmentu klijenata želi olakšati svakodnevnicu i omogućiti jednostavniji pristup informacijama.

Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu je javna ustanova za obrazovanje slijepih i slabovidnih učenika iz cijele Bosne i Hercegovine. Osim redovne nastave učenici imaju cjelodnevnu podršku u učenju, ali i drugim aktivnostima, kao što su vježbe vida za slabovidne, učenje korištenja pomagala, posjeta kulturnim, sportskim i drugim manifestacijama, te obuka za rad na posebnim softverima.

Raiffeisen banka, prateći principe strategije održivosti, kao uključeni građanin u zajednici u kojoj djeluje, kroz doniranje sredstava te aktivnu podršku uposlenika nastoji doprinijeti i podržati rad ustanova i institucija čiji su korisnici djeca i najosjetljiviji segmenti društva.

PODIJELI:

TAGOVI: Karlheinz Dobnigg donacija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi