Raiffeisen banka već tradicionalno Kurban bajram obilježava donacijama

Filantropi

Raiffeisen banka već tradicionalno Kurban bajram obilježava donacijama

30.07.2020 10:47:46 / Izvor: Akta.ba

Povodom praznika Banka podržala rad dvije organizacije iz Sarajeva i Tuzle. Ukupan iznos podrške povodom vjerskih praznika veći od 240.000 KM

„Principi naše strategije održivosti nas iz godine u godinu usmjeravaju da svoj finansijski uspjeh dijelimo s onima kojima je to u našoj društvenoj zajednici najpotrebnije. Ovo posebno dolazi do izražaja u vrijeme praznika kada istinski nastojimo učiniti taj period što ljepšim za one kojima je pomoć zaista potrebna. Stoga nas posebno raduje što smo i ove godine u prilici podržati rad dva udruženja povodom Kurban bajrama, a naročito imajući u vidu otežavajuće okolnosti uzrokovane aktuelnom pandemijom“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Povodom Kurban bajrama Raiffeisen banka je dvjema organizacijama uručila donacije ukupne vrijednosti 6.000 KM. Sa 3.000 KM Banka je podržala Udruženje „Dajte nam šansu“ iz Sarajeva koje prepoznaje potrebe porodica djece i odraslih osoba sa poteškoćama u razvoju i sistemski ih rješava uvažavajući njihovo dostojanstvo, različitosti i mogućnosti. Donacija iste vrijednosti je uručena i Centru za edukaciju i rehabilitaciju „Kuća nade“ Odžak čije su aktivnosti već 20 godina usmjerene na rad sa osobama s posebnim potrebama.

Rukovodeći se Raiffeisen strategijom održivosti, Banka je još 2012. godine uspostavila praksu uručenja donacija umjesto kupovine i slanja čestitki povodom praznika te je do sada povodom vjerskih praznika ukupno donirano preko 240.000 KM. U okviru ovog projekta Raiffeisen banka podržava organizacije koje rade s djecom i osobama s posebnim potrebama, a klijenti Banke prepoznaju značaj ove inicijative i izuzetno pozitivno reaguju na nju. Naročito imajući u vidu da Banka sada klijentima umjesto papirnih šalje elektonske čestitke te na taj način doprinosi i zaštiti okoliša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi