al
Raiffeisen banka za Bajram obradovala djecu bez roditeljskog staranja

Filantropi

Raiffeisen banka za Bajram obradovala djecu bez roditeljskog staranja

15.06.2018 08:43:18 / Izvor: Akta.ba

Povodom Ramazanskog bajrama Banka je uručila donaciju vrijednosti 2.500 KM Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva čija se djelatnost prvenstveno odnosi na zbrinjavanje, odgoj, školovanje, te zdravstvenu zaštitu djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama.

Također, ovim povodom uručena je donacija iste vrijednosti i Edukacijsko rehabilitacijskom centru Duga iz Novog Travnika.

Ovaj centar pruža odgoj, obrazovanje, socijalnu skrb, te boravak djeci i mladima s poteškoćama u razvoju.

"Praznici su vrijeme koje nam donosi sreću, te posebnu atmosferu i toplinu u naše domove. Iz godine u godinu naša praznična radost je još veća jer smo je u prilici podijeliti s drugima, te smo i ove godine povodom Ramazanskog bajrama podržali dvije organizacije čiji je plemenit cilj pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Posebno sam sretan što u ovoj aktivnosti imamo iznimnu podršku naših klijenata, bez kojih navedene donacije ne bi bile moguće, stoga se želim zahvaliti svima koji su nam ukazali svoje povjerenje", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te je dodao da Raiffeisen banka, kao društveno odgovorna kompanija koja slijedi principe strategije održivosti, svoj uspjeh nastoji podijeliti sa zajednicom u kojoj djeluje.

Praznične donacije predstavljaju nastavak strateških aktivnosti u okviru kojih Raiffeisen banka već niz godina novac namijenjen za kupovinu i slanje printanih čestitki usmjerava u donacije ustanovama čiji je rad fokusiran na djecu i osobe s posebnim potrebama. U okviru ove aktivnosti sa kojom je Banka započela još 2012. godine, do sada je donirano preko 425.000 KM različitim udruženjima i institucijama koje se brinu o najosjetljivijim segmentima društva: djeci i osobama sa posebnim potrebama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi