al

Filantropi

Raiffeisen nastavlja podršku projekta na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

14.02.2020 15:45:54 / Izvor: Akta.ba

"Zadovoljstvo nam je što smo u prilici nastaviti saradnju na projektu koji studentima omogućava da ugodnije provode vrijeme između obaveza na Fakultetu. Posebno nas raduje što sarađujemo sa institucijom koja, kao i mi, prati svjetske trendove i nastoji ići ukorak s njima. Ujedno, Banka studentima nudi i Raiffeisen CLUB paket usluga koji je kreiran kako bi dodatno proširio saznanja ove populacije vezano za obavljanje finansijskih usluga u skladu s digitalnim trendovima“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da CLUB paket između ostalog sadrži uslugu Raiffeisen mobilno bankarstvo i da je besplatan do zasnivanja radnog odnosa ili navršene 26. godine.

„Jedan od najvažnijih stubova Raiffeisen strategije održivosti je da budemo angažovani građanin u zajednici u kojoj poslujemo. Naš cilj je da podržimo ne samo djecu nego i studente koji će biti snažan pokretač našeg budućeg razvoja. Ovo partnerstvo sa Ekonomskim fakultetom u Sarajevu je logičan slijed a naša saradnja s njima traje nekoliko godina kroz različite projekte na što smo veoma ponosni“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Svečanim potpisivanjem ugovora nastavljena je saradnja Raiffeisen banke i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na projektu „Raiffeisen CLUB kutak za studente“. Potpisivanju ugovora su prisustvovali g. Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen Banke, gđa. Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke, gđa. Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta i g. Emir Kurtić, prodekan za studentska i normativna pitanja Ekonomskog fakulteta.

„Ovo je nastavak tradicionalne, vrlo uspješne saradnje Ekonomskog fakulteta i Raiffeisen banke. Raiffeisen svake godine stipendira impozantan broj studenata Fakulteta, a veliki broj njih se i zaposli u Banci. Zadovoljstvo je veće imajući u vidu važnost i ulogu banaka u finansijskom sektoru. Na ovaj način pored pomoći mladima da pronađu zaposlenje i budu što spremniji za tržište rada, ispunjavamo i drugi dio naše društvene odgovornosti a to je da im stvorimo što bolje mjesto za život i rad te da ostanu u ovoj zemlji“, istakla je Jasmina Selimović, dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi