al
Ražnjići sa Coctail Poli hrenovkama i povrćem

Turizam i gastro

Ražnjići sa Coctail Poli hrenovkama i povrćem

15.03.2019 08:38:07 / Izvor: Akta.ba

Vrijeme pripreme:

30 min

Zahtjevnost:

lagano

Tip topla:

predjela

Sastojci:

  • 40 dg pilećeg filea
  • 10 dg hrenovaka sa sirom
  • 16 dg raznobojne svježe paprike
  • 15 dg tikvica
  • 8 cherry paradajza
  • maslinovo ulje
  • so
  • mljeveni biber

Priprema:

Pileći file, paprike i tikvice operite i narežite na kockice. Hrenovke narežite na komadiće dužine 2 cm. Od malinovog ulja, soli i bibera napravite marinadu i premažite meso.

Na štapiće, naizmjenično slažite pileće meso, hrenovke, paprike, paradajz i tikvice.

Ražnjiće pecite na vrućoj ploči za žar približno 10 minuta. Tokom pečenja više puta ih premažite ostatkom marinade. Ražnjiće lijepo prepecite sa svih strana i poslužite uz salatu ili omiljeni prilog.

Napominjemo, "Coctel Poli je proizvedena od 90 % najkvalitetnijeg pilećeg mesa, nježno je dimljena i lagano začinjena. Skuhali je ili ispekli, još uvijek će biti 100 % Poli. Ne sadrži gluten. Halal je proizvod."

Neka zabava počne. Mijenja se samo veličina, okus ostaje isti! Nikad joj ne recite hrenovka, to je POLI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro