Ražnjići sa Coctail Poli hrenovkama i povrćem

15.03.2019 08:38:07
Ražnjići sa Coctail Poli hrenovkama i povrćem

Neka zabava počne. Mijenja se samo veličina, okus ostaje isti! Nikad joj ne recite hrenovka, to je POLI.

Vrijeme pripreme:

30 min

Zahtjevnost:

lagano

Tip topla:

predjela

Sastojci:

  • 40 dg pilećeg filea
  • 10 dg hrenovaka sa sirom
  • 16 dg raznobojne svježe paprike
  • 15 dg tikvica
  • 8 cherry paradajza
  • maslinovo ulje
  • so
  • mljeveni biber

Priprema:

Pileći file, paprike i tikvice operite i narežite na kockice. Hrenovke narežite na komadiće dužine 2 cm. Od malinovog ulja, soli i bibera napravite marinadu i premažite meso.

Na štapiće, naizmjenično slažite pileće meso, hrenovke, paprike, paradajz i tikvice.

Ražnjiće pecite na vrućoj ploči za žar približno 10 minuta. Tokom pečenja više puta ih premažite ostatkom marinade. Ražnjiće lijepo prepecite sa svih strana i poslužite uz salatu ili omiljeni prilog.

Napominjemo, "Coctel Poli je proizvedena od 90 % najkvalitetnijeg pilećeg mesa, nježno je dimljena i lagano začinjena. Skuhali je ili ispekli, još uvijek će biti 100 % Poli. Ne sadrži gluten. Halal je proizvod."

Neka zabava počne. Mijenja se samo veličina, okus ostaje isti! Nikad joj ne recite hrenovka, to je POLI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana